Teski’nin Araç Bakım Ve Onarım Tesisi Açıldı
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinin (TESKİ) yeni Araç Bakım ve Onarım tesisi açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresinin (TESKİ) yeni Araç Bakım ve Onarım tesisi açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesi 100. Yıl mahallesinde Suna Kan caddesi üzerinde TESKİ'nin yapımını tamamladığı ve TESKİ'nin yaklaşık 200 aracının bakımı ve onarımını yapacak Araç Bakım ve Onarım Tesisi açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti. TESKİ'nin Araç Bakım ve Onarım Tesisi açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın yanı sıra kurum müdür yardımcıları, TESKİ personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"Yedek parçasını alıp kendileri değiştirmek zorunda kalıyorlardı"
TESKİ'nin Araç Bakım ve Onarım Tesisi açılışı öncesinde konuşan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, "Bugün burada yapacağımız açılış, belki küçük bir açılıştır mütevazi bir tesis açacağız. Ama bizim için önemlidir. Çünkü TESKİ kurulduğundan itibaren, araçlarını teslim aldığı gerek özel idareden, gerek belediyelerden, gerekse yeni aldığı araçlarını bakım ve onarım hizmetini verebileceği hiçbir yer yoktu. Yani en ufak bir aracımızla ilgili taşıtımızla ilgili veya iş makinamızla ilgili bir arıza olduğunda arkadaşlarımız sanayiye gitmek zorunda kalıyorlardı. Veya yedek parçasını alıp kendileri değiştirmek zorunda kalıyorlardı. İlk Çiftlikönü'ndeki hizmet binamızın hemen yakınında Süleymanpaşa Belediyemizin bize tahsis ettiği küçük bir alanda yine mütevazi bir bakım onarım atölyesi açarak, işe başladık. E tabi TESKİ gittikçe büyüdü güçlendi araç sayısı artmaya başladı. Aynı zamanda daha önce müteahhitlere yaptığımız bakım onarım hizmetlerini, ilk önce 4 ilçemizde pilot olarak, daha sonrada 2 ilçemizi daha ekleyerek 6 ilçemizde kendi iş makinalarımız ve kendi personelimizle beraber yapmaya başlayınca, araçlarımızın sürekli olarak aktif durumunda bulundurulması ve çalışır halde hizmet vermesi çok önemli hale geldi" dedi.
"TESKİ'nin araçlarını yıkamaya bile imkanı yoktu"
Bu konuda çalışmaların kesintiye uğramaması için yeni bir araç bakım tesisine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Başa, "Bu noktada arayışlarımız başladı. Yönetim kurulumuzla aldığımız karar gereği, çeşitli yerlere baktık ve en son burayı sanayinin merkezi olması nedeniyle bulduk. Burayı aldığımız ilk anda çok iyi bir durumda değildi. Hem mal sahibi hem destek hizmetleri dairemiz ve elektrik ikmal dairemizin çalışmaları sonucunda burası bugün gördüğünüz hale geldi. Atölyemiz toplamdan 770 metrekare kapalı alan ve 330 metrekarede açık alan olmak üzere toplamda bin 100 metrekare alanda hizmet veremeye başlayacağız. Personelimiz artık tamamen elektrik ikmal dairemizin ikmal ve bakım şube müdürlüğünü de direk buraya getiriyoruz. Atölyemizde 1 makine mühendisimiz, 3 otomotiv teknikeri ve 8 tane usta var. İdari kısımda da mühendisimiz ve diğer idari personelimizde yer alacaktır. Aşağı yukarı burada TESKİ'nin 20 civarında personeli çalışmış olacaktır. Ve burada aşağı yukarı TESKİ'nin elinde 190-200 civarında aracımız var. Bunlarla ilgili her türlü bakım ve onarım hizmeti verilecektir. Burada araçlarımızın periyodik bakımları yapılacak. Şanzıman, diferansiyel, gibi ağır tüm arızlar burada giderilebilecek. Aynı zamanda araçların buraya gelmemesi için 7 24 bir yol bakımı hizmetini de başlatıyoruz. Atölyemizde 2 bölüm var şu anda bulunduğumuz bölüm, özellikle hafif araçların bakım ve onarımı, diğer bölümde ağır vasıtaların bakım onarımının yapıldığı bölüm olacak. Bu atölyemiz faaliyete geçtikten hemen sonra TESKİ'nin hızı daha da aratacaktır. Çünkü araçlarımız sahada tamir edilmeyi beklemeyecekler ve çok kısa süre içerisinde bakım ve onarım hizmetini alacaklar. TESKİ'nin araçlarını yıkamaya bile imkanı yoktu ama artık bunu burada yapma imkanımız olacak. Basit bir tamir için arkadaşlarımız artık ustalara koşmayacaklar. Bu atölyemiz, tamamen iş sağlığı kurallarına uygun olarak yapıldı. Burada çalışacak arkadaşlarımız, yasanın bize verdiği sorumlulukları tam olarak yerine getirebilecekler. Bu tesisimizin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve TESKİ'mize hayırlı uğurlu olsun diyorum" diyerek konuşmalarını noktaladı.
Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Eşkinat ise, "Hani bir laf vardır ya "Alet işler el övünür" diye. Özellikle alt yapı çalışmalarında aletin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Aletin ne kadar pahalı olduğunu da biliyoruz. Gerek makine parkını oluşturmak, gerekse o makine parkını emin ellere vererek, kullanımını sağlamak ve onların bakım onarımını yaparak gözümüz gibi sakınmak, kamu malını korumak anlamına geliyor. Bu bakımdan yapılan onarım bakım tesisinin gerek şehrimize, gerek TESKİ'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
"TESKİ kendi barajını yapacak kadar güçlenecektir"
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, yeni atölyenin TESKİ ve Tekirdağ'a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce yağmur yağınca camdan bakıp, "Yağmur yağmış her yer çamur içerisinde. Bir türlü şu sorunu çözemediler" derdik. Ama 30 Mart 2014'ten sonra yağmur yağmaya başladığı zaman artık sırtımıza yağıyor. TESKİ'nin kurulmaya başlamasından daha bir ay sonrasında ilk yağmura yakalandığımız zaman, çok ciddi bir yağmura yakalandık. Bizimde acemilik zamanlarımızdı. Biraz sıkıntı çektik. Ondan aldığımız deneyimler sonucunda ikinci ve üçüncü yağmur daha kolay geçti. En son ki yağmurda artık tamam artık diyerek rahatladık ve içimiz rahat etmeye başladı. Geldiğimiz noktada Tekirdağ'ın altyapıda yakaladığı başarının en güzel örneklerini birer görmüş oluyoruz. TESKİ'yi kurarken ilk Çiftlikönü'ndeki binada başlamıştık. Bir süre sonra binanın yetmediğini gördük. İkinci binayı kiraladık. Bir süre sonra oda yetmedi ve üçüncü binayı kiraladık. TESKİ büyüyüp, kurumsallaştıkça, bu işin Yönetim Kurulu Başkanı olarak, her gittiğim toplantıdan mutluluk içerisinde dönünce, en son 3 genel müdür yardımcımızdan da brifingleri aldığımız zaman gördüm ki Tekirdağ TESKİ Genel Müdürlüğü olarak ulaşabileceği noktaya ulaşmıştır. Hedefimiz büyük tabi ki. Hedefimiz TESKİ kendi barajını yapacak kadar güçlenecektir. Bundan emin olun. Baraj yapmak için bir süre sonra Devlet Su İşleri (DSİ) veya başkası yapsın demek istemiyoruz. Biz kendi barajımızı yaparız. Hedefimiz budur. TESKİ bu kadar büyüyecektir. TESKİ Büyükşehir Belediyesi'nden ayrı bir birim değildir. Büyükşehir Belediyesi'nin bir koludur" şeklinde konuştu.
"Tekirdağ adını Avrupa'ya duyuran şehirlerden biri haline gelecektir"
Başkan Albayrak TESKİ Araç Bakım ve Onarım Tesisi açılışındaki, konuşması şöyle sürdürdü:
"Yönetim Kurulu Başkanı olarak şunu söylemek isterim ki, 6 Ocak'ta Büyükşehir Hizmet Binamızın temelini atacağız. O gün geldiğinde yaklaşık olarak, bitmiş ve devam etmekte olan 500 trilyonluk yatırımın temelini atacağız. 26 Aralık'ta "Büyükşehir'in 1000 Günü" diye bir kitap çıkarıyoruz. 26 Aralık'ta bin gün dolmuş oluyor. Geriye dönüp batığımız zaman, göreve ilk başladığımız günlerden geldiğimiz noktaya bakıyorum ki gayet iyi durumdayız. Bazı şeyler kolay olmuyor. 30 Mart 2014'te göreve geldiğimizde TESKİ yoktu. Görevi devraldığımızda bir havuz, havuzun içerisinde bin 310 eleman, sizden hemen hizmet bekleyen vatandaşlarımız vardı. Bugün geldiğimiz noktaya bakınca Büyükşehir Belediyesi'nin gücünü ve güçlü bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumu çok daha iyi hissediyorsunuz. Tekirdağ Büyükşehir olarak ana hizmetlerini almaya başlamıştır. Bundan sonraki dönemlerde daha fazla hizmet alarak, Tekirdağ sayılı şehirlerden hatta kendisini Avrupa'ya duyuran şehirlerden biri haline gelecektir. Çünkü artık Dünya'da ülkeler yarışmıyor. Dünya'da şehirler yarışıyor. New York, Londra, Paris, Berlin gibi Tekirdağ olarak ta biz hedeflerimizi büyük tutuyoruz. Geldiğimiz noktada yaklaşık olarak, 700 trilyonluk yatırımların mucizelerini, müjdelerini ve güzelliklerini görüyoruz."
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bugün bu tesisi gördüğünüz zaman, ne duruma geldiğimizi görmeniz daha mümkün. TESKİ kurulduğu zaman elinde hiçbir ekipmanı yoktu. Bugün ise Genel Müdürümüz ekipman listesini sıraladı ve araç bakım onarım atölyesini açacak seviyeye gelmiş olduk. Bu yatırımlarımız daha da artacak. Büyükşehir olarak da İl Özel İdaresi'nden gelmiş en az yüzde 40'ı telkin ettiğimiz makinalarla hizmet vermek yerine bugün yeni ekiplerle birlikte hizmet veriyoruz. Dün gece sosyal medyadan kar makinalarımızın tanıtımını yaptık. Artık karda yağsa, yağmurda yağsa korkmuyoruz. Tekirdağ'da artık bunlar korku olmaktan çıkmış durumda. Süleymanpaşa için 2 önemli tarihi var. Birisi 3 Ocak 2017. Ocak 3'ten itibaren, ana kollektör ile kanalizasyon kollektörü birleşiyor. Artık Tekirdağ'ına TOKİ evlerinden Barbaros'a kadar Tekirdağ sahillerine kanalizasyondan hiçbir sızıntı olmayacak. 7 Temmuz 2017'ye kadarda derin deşarj devam edecek. 1 Temmuz 1017 ise ikinci önemli tarih. Hayrabolu yolundaki biyolojik arıtma devreye girecek. Derin deşarjı da kaldırmış olacağız. Bütün kanalizasyonu ve arıtma tesisini, biyolojik arıtmayı tasfiye ederek ister tarla sulamada, ister tabiatın başka alanında kullanarak, tertemiz bir çevre ve deniz yapmış olacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, katılımcılar tarafından TESKİ'nin Araç Bakım ve Onarım Tesisi'nin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, tesiste incelemelerde bulunuldu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.