Tika’dan Kamerun’da Bulunan Nijeryalı Mültecilere Ekipman Desteği

Tika’dan Kamerun’da Bulunan Nijeryalı Mültecilere Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kamerun'daki Nijeryalı mültecilere ekipman desteğinde bulundu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kamerun'daki Nijeryalı mültecilere ekipman desteğinde bulundu. Orta Afrika Bölgesi'nde yıllardır etkin olan Boko Haram şiddeti nedeniyle ülkelerinden kaçan Nijeryalıların sığındığı, Kamerun'un Kuzey Uç Eyaletinde bulunan Minawao mülteci kampına ekipman desteği verildi.

TİKA tarafından temin edilen (110 KVA) gücünde bir adet jeneratör ve bin 100 adet güneş panelli lamba Nijerya sınırında bulunan Minawao kampındaki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) yetkililerine Mayo-Tsanaga Valisi Roksbo Raymond, T.C. Yaounde Büyükelçisi Murat Ülkü, UNHCR Maroua Temsilcisi Charles Gatoto ile TİKA ve bölge yetkililerinin hazır bulunduğu törenle teslim edildi.

1100 aile, gece aydınlatmasına ve elektronik cihazlarını şarj etme imkânına kavuştu

Törende konuşan Vali Roksbo Raymond, Türkiye'nin Kamerun'da bulunan mültecilere yönelik yıllardır yardım faaliyetleri yürüttüğünü vurgularken, Kamerun'daki mülteci sorunu konusunda Türkiye'nin tüm dünyada sözcülük yaptığının altını çizdi.

Büyükelçi Murat Ülkü ise Türkiye'nin halihazırda 3 milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yapmasına rağmen, dünyanın ihtiyaç duyulan diğer köşelerine de desteğini sürdürdüğünü belirtti.

Tören sonrasında kamp çalışanları ve mülteci temsilcileri ile bir araya gelen yetkililer, kampın durumu ve mültecilerin sorunları hakkında bilgi aldı. Temin edilen jeneratör ile kampta bulunan sağlık merkezine elektrik sağlanırken, güneş panelli lambalar ile 62 bin 500 mültecinin yaşadığı ve elektrik bağlantısı bulunmayan kampta yaşayan bin 100 aile, gece aydınlatmasına ve elektronik cihazlarını şarj etme imkânına kavuştu. Kamerun, Boko Haram örgütü ve şiddet olaylarından kaçan 85 bin Nijeryalı ile 260 bin Orta Afrikalı mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mültecilere yönelik açık kapı politikası uygulayan ülkede mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında, finansman eksiklikleri nedeniyle, güçlük çekiliyor.

Tika’dan Kamerun’da Bulunan Nijeryalı Mültecilere Ekipman Desteği

Tika’dan Kamerun’da Bulunan Nijeryalı Mültecilere Ekipman Desteği

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.