Toplum Ruh Sağlığı Hastalarının Eserleri Satışa Çıktı
Aydın Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların yapmış oldukları sanat ürünleri açılan stantla görücüye çıkarken, sergilenen bin...
Aydın Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören hastaların yapmış oldukları sanat ürünleri açılan stantla görücüye çıkarken, sergilenen bin bir çeşit el emeği göz nuru ürünler ise ihtişamlı görünümleri ile alıcılar tarafından dikkat çekti.
Aydın Efeler'de yaklaşık 1 buçuk yıl önce Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası'nda hizmete giren Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, uyguladığı değişik terapi yöntemleriyle hastaları topluma kazandırmaya devam ediyor. Psikotik yardıma ihtiyacı olan hastaların günlük sosyal aktivitelerinin ve ilaç düzeylerinin takip edilmesini, yaşamsal becerilerinin arttırılarak topluma kazandırılmasının yanında hastalara birtakım beceriler de kazandırmayı ihmal etmeyen Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi, sanatla da terapi yapıyor. 8 aylık çalışma sonunda hastaların yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler Efeler Gençlik Caddesi'nde görücüye çıkarken, birbirinden farklı ürünler ise alıcılar tarafından dikkat çekti.
"Gerekli Bir Boşluğu Doldurmuş Olduk"
Kendilerine danışan hastaların sanat ile terapi olduklarını dile getiren Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Zafer Alkaya, "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'miz yaklaşık 1 buçuk yıldan bu yana hizmet veriyor. Toplumda kendisini kabul ettirmekte zorluk çeken ve sosyal uyum sorunu olan kişilerin sosyalize olmaları konusunda birimimiz fayda sağlıyor. Günde 40-50 hastamız bize danışıyor. Bu hastalarımız da el emeği olan çok güzel işlere imza atıyorlar. Bu çalışmalarla hastalarımız kendini hem daha faydalı hissediyor hem de bir süre sonra daha sosyal hale gediğinin farkına varıyorlar. Başlangıçta yakınlarıyla gelip giden hastalarımız sonrasında kendi imkanlarıyla merkezimize gelmektedir. Bu tür sergiler danışanlarımızın motivasyonlarını arttırma açısından çok iyi oluyor. Birimimizde hekimlerimiz, psikologlarımız, sosyal hizmet uzmanı hemşirelerimiz ve halk eğitim merkezi öğretmenleri ile çok güzel ortam oluştu. Çağımızda birim olarak gerekli bir boşluğu doldurmuş olduk. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kişiler uğraştıkları sanat sayesinde bir işe yaramışlığın mutluluğunu yaşıyorlar. Bunu ben ürettim deyip ortaya çıkmaları tedavilerinde ve yaşamlarındaki pozitif etkileri fazlasıyla görebiliyoruz" dedi.
"Önemli Bir Merkeze Sahibiz"
Hastaların toplum tarafından tanınması açısından bu tür faaliyetlerin öneminden bahseden Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Doktorlarından Murat Aydın da, "Burada satılan ürünlerden elde edilen gelirler yine Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizdeki faaliyetler için ve hastalarımızın yapmış oldukları eserlerin malzeme alımları için kullanılıyor. Hastalarımızın sosyalleşmesi, beceri kazanmaları, topluma kazandırılmaları açısından çok önemli bir merkeze sahibiz. Güzel sanatlar ve resim gibi faaliyetlerin dışında spor, müzik ve gıda üzerinde birçok faaliyetlerimiz mevcut" diye konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.