Trabzon’un 2045 Yılına Kadar Su İhtiyacını Karşılayacak Proje
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü "Trabzon...
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ve çalışmaların bütün hızıyla sürdüğü "Trabzon İçme Suyu İsale Hattı" projesiyle şehrin 2045 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanacak. Projenin tamamlanması ile Trabzon'a yıllık 73 milyon metreküp içme ve kullanma suyu aktarılacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bütün şehirlerimizin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için eylem planları hazırlayarak projeler üreten Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bu çerçevede Trabzon'un uzun vadeli su ihtiyacını karşılamak için başlattığı Trabzon İçme Suyu İsale Hattı projesinde çalışmalarını sürdürüyor" denildi.
Proje kapsamında yıllık 73 milyon metreküp suyun Atasu Barajı'ndan Trabzon'a aktarılacağı ve şehrin 2045 yılına kadar olan su ihtiyacının karşılanacağı ifade edildi. Proje ile 91,5 kilometre uzunluğunda isale hattı inşa edileceği ve ayrıca 14 adet yeni depo, 7 adet yeni terfi merkezi imalatı, 15 adet depo ve 3 adet terfi merkezinin de iyileştirmesinin sağlanacağı kaydedildi. Yaklaşık 120 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen projenin arıtma tesisi ile birlikte şehrin içme suyu meselesinin ortadan kaldıracağı ve projenin 2019 yılının sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.
Bakanlık olarak kendilerine susuz şehir bırakmamak adına bir hedef belirlediklerinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Son 14 yılda işletmeye aldığımız içme suyu tesisleri ile takriben 41 milyon vatandaşımıza ilave içme suyu sağladık" dedi.
Hazırladıkları İçme Suyu Eylem Planları ile 81 ilin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacının planlandığını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Plan yapmak ve hedefler belirlemek bir işi gerçekleştirmek adına önemli bir adım. Bizde şehirlerimizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını çözmek için planlar yapıyoruz. Günlük çözümler üretmiyor, şehirlerimizin gelecekteki nüfus artışlarını da göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Trabzon'da çalışmalarını yürüttüğümüz içme suyu projesi de günlük bir çözüm değil, projeyle ilimizin 2045 yılına kadar olan içme suyu problemini ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.