Tüba Başkanı Acar: “Topyekûn Kalkınmada Bilimsel Gelişme Hayati Önem Taşıyor”

Tüba Başkanı Acar: “Topyekûn Kalkınmada Bilimsel Gelişme Hayati Önem Taşıyor”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ortaklığında, "Kök Hücre ve Embriyo Uygulamaları Eğitim Sempozyumu" konulu program...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ortaklığında, "Kök Hücre ve Embriyo Uygulamaları Eğitim Sempozyumu" konulu program başladı.

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer yaptığı açılış konuşmasında, kök hücre ve embriyo uygulamalarının son 20 - 25 yıldır teologlar düzeyinde, hükümetler düzeyinde çok konuşulan bir konu olduğunu söyledi.

Demirer; "Kök hücre gibi bir konu hiç beklenmedik disiplinleri bir araya getirebiliyor. Bu konularda Hristiyan dünyasında bir pozisyon oluştu, ancak İslam dünyasında da içtihat belirtmeleri gerekir. Bu nedenle hem teologların bilgilendirilmesi hem de görüş alışverişinde bulunulması anlamında bu sempozyum önemli" diye konuştu.

Sempozyuma ev sahipliği yapan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, toplantının Konya'da yapılıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "Toplantının disiplinler arası ortak görüş ve sinerji oluşturmaya katkı sağlaması bekleniyor. Bu anlamda hem tıp camiasının, hem İslam hukukçularının, hem tıbbi hukuk alanında çalışan hocalarımızın ortaklaşa bir fikir jimnastiği gerçekleştirmeleri amaçlandı."

Şeker, programın tüm bilim camiasına, ülkemiz insanına hayırlar getirmesini temenni ederek katılımcılara teşekkür etti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ise sempozyumun, kök hücre ve embriyo uygulamaları gibi Türkiye'de hızla gelişen ve ülkemizin de iyi bir seviyede olduğu bu alanda, özellikle işbirliği yapması zarureti bulunan bilimsel paydaşlar arasındaki irtibatı sağlamak adına önemli bir çalışma olduğunu kaydetti.

"Türkiye'de ilme fiili önem vermemiz gerekiyor"

Acar, "TÜBA olarak bize verilen imkân ve görevler çerçevesinde görevlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de ilme fiili önem vermemiz gerekiyor. Ülkemizin bilimsel ve topyekûn kalkınması için hepimize görev düşüyor. Topyekûn kalkınmada bilimsel gelişme de hayati önem taşıyor. Bu bakımdan tüm araştırma geliştirme, eğitim ve yenilikçilikle ilgili kurum, kuruluş ve bireylerin üzerine düşen görev ve sorumluluğun çok büyük olduğuna inanıyorum" dedi.

Millet olarak farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirerek birlik ve beraberlik içerisinde çalışma vurgusu yapan Acar, vatanımıza milletimize sahip çıkma zorunluluğumuz olduğunun da altını çizdi.

Açılış programının ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Prof. Dr. Taner Demirer'e plaket takdim edildi.

Tüba Başkanı Acar: “Topyekûn Kalkınmada Bilimsel Gelişme Hayati Önem Taşıyor”

Tüba Başkanı Acar: “Topyekûn Kalkınmada Bilimsel Gelişme Hayati Önem Taşıyor”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.