Tüba’dan Selçuk Üniversitesi’ne Üstün Başarı Ödülü

Tüba’dan Selçuk Üniversitesi’ne Üstün Başarı Ödülü

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı...

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödüllendirme Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı (TEÇEP) kapsamında ödül almaya hak kazananlar belirlendi.

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İmren Hatay Patır'ın kimya alanında hidrojenin güneş ışığı gibi doğal enerjiler kullanılarak sudan üretilmesini amaçladığı projesi, TÜBA-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü almaya hak kazandı. 3 yıl süreli mali desteği de içeren ödül, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Ankara'da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Doç. Dr. Patır, yaptığı açıklamada, GEBİP'in üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve Türkiye'deki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi olarak ilk defa bu ödüle layık görüldüklerini ifade eden Doç. Dr. Patır, "Hidrojen üretimi konusunda grubumla beraber çalışmaktayız. Bu alınacak olan ödül kapsamında gerçekleştirilecek olan projede hidrojenin güneş ışığı gibi doğal enerjiler kullanılarak sudan üretilmesi amaçlanmaktadır. Bu reaksiyonun kendiliğinden gerçekleşmesi oldukça güç olduğundan bu reaksiyonu katalizleyebilecek, ucuz ve verimli hidrojen elde edilmesini sağlayabilecek katalizörlerin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır. Bunun yanında önerilen projede Vizyon 2023 Enerji ve Çevre Teknolojileri stratejisinde de belirtilen hidrojen teknolojileri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, çevreye duyarlı ve verimli yakıt ve yakma alanlarında çalışmalara katkıda bulunulması hedeflenmektedir. Bu çalışmalarla ülkemizin sahip olduğu yüksek yenilenebilir enerji yetkinliğinin özgün bilgi ve teknolojilerle daha iyi değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu anlamda bizi her konuda yönlendiren ve desteklerini esirgemeyen saygıdeğer hocam doktora danışmanım Prof. Dr. Mustafa Ersöz'e teşekkürlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Doç. Dr. Patır, projenin gerçekleşmesinde başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük olmak üzere katkı ve destekleri bulunanlara teşekkür etti.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.