Tübitak Destek Programları Bilecik’te Tanıtıldı
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinatörlüğünde TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)...
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinatörlüğünde TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) destek programları yazılışı ve yürütülmesi hakkında bilgilendirme konferansı düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa, Bilecik Şeyh Edebali Üniversites Prof. Dr. İbrahim Taş'ın yanı sıra, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, akademisyenler ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, bu önemli toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sanayi ve üniversite arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yapan Rektör Taş, "Üniversite ve sanayi işbirliğini güçlendirmek adına zaman içinde sanayicilerimizle çeşitli görüşmeler yaptık. Burada Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının gayretli çalışmalarının da üzerinde durmak istiyorum. Önemli işbirliklerimiz oldu ve olmaya devam ediyor. Bozüyük TSO ile de çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalara paralel olarak Eskişehir Teknoloji Bölgesi ek alanı olarak Üniversitemize bir alan belirledik. İnşallah bu alan zaman içerisinde teknokent'in de merkezini oluşturacak" dedi.
"Başarılı öğrencilerimizi şehrimizde tutmak istiyoruz"
Bu yıl bahar döneminde sanayi ilişkilerini güçlendirmek adına yeni bir uygulamaya başladıklarını ifade eden Rektör Taş, "Yüksekokullar için 3+1 ve mühendislik fakültesi için 7+1 uygulamalarını başlatıyoruz. İlk olarak 3+1 uygulamasından başlayacağız. Bu uygulama meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilerimizin son dönemlerini sanayi kuruluşlarında geçirmelerini sağlayacak bir uygulama. Bu uygulamanın öğrencilerimizle sanayicilerimizi yüz yüze getirmek ve ortak çalışma yapmak adına önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun devamında mühendislik fakülteleri için de 7+1 uygulamasını yürütmek istiyoruz. Buradaki temel amacımız, öğrencilerin mezun olduktan sonra geçirecekleri tecrübe edinme evresini öğrenciyken yaşamaları ve iş tecrübesini öğrenciyken edinmelerini sağlamak. Bununla birlikte, özellikle başarılı olan öğrencilerimizi şehrimizde tutmak istiyoruz. Kalite ve nitelik açısından öğrencilerimizi ileriye taşıyacağını düşündüğümüz bu uygulama sayesinde sanayicimizin de üniversitemizin değerlerinden yararlanacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.
"Öğrencilerimizi sektör temsilcileriyle buluşturuyoruz"
Üniversitemizin sanayiyle kurduğu işbirliklerinden birisinin de, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Mindivan tarafından bu bahar döneminde verilmeye başlanan Mühendislikte Kariyer Planlama ve Geliştirme dersi olduğunu belirten Rektör Taş, "Mühendislik Fakültesinde ortak seçmeli ders olarak verilen bu ders kapsamında, önde gelen sanayici ve iş adamlarımızı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Her Salı günü bir sektör temsilcisi üniversitemize teşrif ediyor ve öğrencilerimizle buluşuyor. Bu işbirliğinin öğrencilerimize ve sanayiye önemli katkısı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
TÜBİTAK-TEYDEB Bilimsel Programlar Başuzmanı Oğuz Özbay ise, TÜBİTAK TEYDEB ulusal ve uluslararası destek programları hakkında genel bir bilgilendirmenin ardından 1507- KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı, 1501 - Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, 1509 - Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı ile proje başvuru, değerlendirme, izleme ve raporlama süreçleri hakkında detaylı bir konferans verdi.
Konferans sonunda konuşmacı Oğuz Özbay'a Rektör Taş tarafından anı tabağı hediye edildi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.