Tüketici Mevzuatı Ve Uygulamaları Hkü’de Konuşuldu
Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden 15-21 Mart Dünya Tüketiciler Haftası kapsamında "Türkiye'de tüketici mevzuatı ve uygulamaları " konulu panel...
Gaziantep'te Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden 15-21 Mart Dünya Tüketiciler Haftası kapsamında "Türkiye'de tüketici mevzuatı ve uygulamaları " konulu panel düzenlendi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), İl Ticaret Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 15-21 Mart Dünya Tüketiciler Haftası kapsamında "Türkiye'de tüketici mevzuatı ve uygulamaları " konulu panel düzenlendi. Panele, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep İl Ticaret Müdürü V. Bilal Yazıcı, Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Bülent Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Kamu Kurum ve Kuruluş İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, çok sayıda akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı.
"Bilinçli tüketici, ihtiyaca göre satın alandır"
Bütün tüketicilerin aynı haklara sahip olması için gereken görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Gaziantep İl Ticaret Müdürü V. Bilal Yazıcı Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis İllerinde müdürlük personelince gerçekleştirilen faaliyet istatistiklerine değindi. Yazıcı konuşmasının devamında, "Bilinçli Tüketici satılana ihtiyaç oluşturan değil, ihtiyacına göre satın alandır" dedi.
Tüketici haklarının korunmasının ve bu konuda düzenlemelerin yapılmasının son derece önemli olduğunu dile getiren HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslan, bilinçli tüketici konusunda farklı bir noktaya dikkat çekerek; bilinçli tüketici sadece haklarını gözeten tüketici değil, aynı zamanda çevreyi de düşünen tüketicidir" dedi.
Programda söz alan ve tüketici haklarının tarihçesine değinen Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Bülent Yılmaz konuşmasında, tüketici haklarının korunmasının önemini ve bununla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Tüketici hakları evrensel bildirgesine atıfta bulunan Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise "Yaşı, ırkı, dili, cinsiyeti ne olursa olsun tüketici haklarının evrensel bir hak olduğunu ifade etti. Günün anlam ve önemine dair yapılan açılış konuşmaların ardından Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü personeli tarafından düzenlenen 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun ve fiyat etiketi yönetmeliği eğitimine katılan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı personeline ve eğitim görevlilerine katılım belgesi dağıtıldı. Bununla birlikte Şehitkamil Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında Aile ve Tüketici Hizmetleri alanında düzenlenen sloganlı afiş yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyeleri takdim edildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Gümrük ve Ticaret Uzmanı Muhittin Yıldırım, HKÜ Öğretim Görevlisi Ahmet Çetindaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Arif Akpınar panelist olarak yer aldı. Panelde, "6502 sayılı kanun ile ilgili genel bilgiler, tüketici haklarının ve tüketici kavramının müşteri kavramından farkı, tüketici davranışları, tüketici haklarının lojistikte yeri ve güncel vakalar, gıda güveliği, gıda denetimlerinde nelere dikkat edildiği ve gıdaları satın alırken dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde duruldu.
Tüketim ve Tüketici haklarının her yönüyle ele alındığı panel plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.