Tuna: "Kadına Şiddet Son Bulmalı, Kadına Gereken Değer Verilmeli"
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumun temelinin aile oluşturduğunu ifade ederek, "Ailenin temelini ise kadın oluşturur. Kadına...
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumun temelinin aile oluşturduğunu ifade ederek, "Ailenin temelini ise kadın oluşturur. Kadına yönelik şiddet artık son bulması gerekir. Bu cehaletin yenilmesi ve artık kadına gereken değerin verilmesi gerekir" dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Tuna, kadına, çocuğa, insanlığa ve hayvana yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını söyledi. Toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise kadının oluşturduğuna dikkat çeken Tuna, kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini, bu cehaletin yenilmesi ve artık kadına gereken değerin verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Toroslar Belediyesi olarak kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almalarını sağlamak amacıyla kadınlara yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Tuna, "Kadınlarımız Türkün tarihinde de çok özel yerlere konmuştur. Hiçbir zaman göz ardı edilmemiştir. Dünyada hiçbir millette Anadolu kadını kadar öne çıkan, cefa çeken, fedakar olan kadın yoktur. O güzel insanların yetiştirdiği bireyler toplumu oluşturur ki, kadını her anlamda değer vererek ne kadar iyi eğitir ve yetiştirirseniz onun yetiştirdiği evlatların oluşturduğu toplumda huzurlu, mutlu, her anlamda refah seviyesini bulur. Toroslar Belediyesi olarak, bugüne kadar hayata geçirdiğimiz 26 AB projesi ve Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim (TORTEK) kurslarıyla kadınlarımıza meslek öğretmek ve istihdam alanları yaratmanın yanı sıra eğitim seminerleri ve çeşitli etkinliklerle onların sosyal olarak da gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştık" diye konuştu.
Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun, kadına yönelik şiddet konusunda mağdurlara destek olmak amacıyla hazırladığı "Değişim Atölyesi" projesinin ortağı olduklarını da hatırlatan Tuna, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, bilinçlendirilmesi farkındalığın arttırılmasının amaçladığımız bu proje ile şiddet mağduru kadınlarımızın yaratıcı drama tekniği ile bireysel gelişimlerine destek olduk. 18 ay süren "Değişim Atölyesi" projesi ile belediyemiz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Barosu ortaklığında şiddet mağduru hedef grup kadınlara sosyal paylaşım yoluyla suskunluk, utanç ve suçluluk duygularından uzaklaştırılarak, sağlıklı bireyler olarak katkıda bulunmayı hedefledik. Hiç bir gerekçe şiddetin haklı çıkmasına yol açamaz diye düşündük ve şiddet mağduru kadınların yanı sıra şiddet uygulayanlara da eğitim verilmesinin gerekli olduğunu savunduk. Bu konuda da bir bilinçlendirme, farkındalık oluşturmak istedik ve ilçemizdeki kahvehanelerde seminerler verdik. Projemizin sloganını da "Değişim Senin Elinde" diye seçtik. Çünkü değişim, kadının kendisinin güçlü olma algısıyla başlamaktadır. Önemli olan kadının ailede de kendini güçlü hissetmesidir. Çünkü önemsiz bir tartışma çocuklarımız için travma sebebi olabilir" ifadelerini kullandı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.