Turizm Sektör Temsilcileri Külliyede

Turizm Sektör Temsilcileri Külliyede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Küresel ekonomik krizin süren etkileri, bölgemizde yaşanan güvenlik krizleri ve insani dramlar, siyasi söylem ve politik...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Küresel ekonomik krizin süren etkileri, bölgemizde yaşanan güvenlik krizleri ve insani dramlar, siyasi söylem ve politik kırılmalar bütün dünya ile birlikte bizi de tehdit ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde ekonomide dünyada ilk 10 içinde olmak için çalıştıklarını, fakat turizmde ise dünyada ilk 3'ün içinde olmak için mücadele verdiklerini söyledi.

"Turizmde ilk 3'in içinde yer almak için mücadele ediyoruz"

Türkiye için turizmin gerek istihdam gerek dış ticaret açığının kapatılmasına sağladığı katkı gerekse ekonomiye sağladığı katkı nedeniyle stratejik bir sektör olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönemde turist sayımız 12-13 milyondan 40 milyona, turizm gelirlerimiz ise 12.5 milyar dolardan 31.5 milyar dolara çıkmıştır. Ulaşım imkanlarının gelişmesi, yeni tesislerin ve destinasyonların faaliyete geçmesi turizm sektörünün önünü açmıştır. Şuanda turizm noktasında otellerimiz dünyada nadide yerlerdendir. İstanbul'da inşası devam eden havaalanımız, halen faaliyette olan 55 havalimanımız, hızlı tren hatları, duble yollarla bu alanda ülke çapında gerçekten çok ileri bir düzeye geldik. Doğal ve tarihi güzelliklerimizin korunmasında giderek artan bir bilinçlenme var. Sektörün geleceği konusunda ümitvar olmak için çok nedenimiz var. Devletin de turizm sektörünü desteklemek için çok önemli sebepleri var. Diğer sektörlerden farklı olarak turizm tamamen ülkemizin kendi imkanları ve varlıkları ile hizmet üretmektir. Bu da turizm faaliyetleri ile ortaya çıkan kaynağın ülkemize olan katkısının gücünü ve değerini artırmaktadır. Dikkat edilirse ekonomide dünyada ilk 10'a girmeyi hedeflerken turizmde ilk 3'in içinde yer almak için mücadele ediyoruz. Son yıllarda yaşadığımız sıkıntıları hem bize mahsus değildir hem de bizden kaynaklanmamaktadır. Küresel ekonomik krizin süren etkileri, bölgemizde yaşanan güvenlik krizleri ve insani dramlar, siyasi söylem ve politik kırılmalar bütün dünya ile birlikte bizi de tehdit ediyor. Türkiye olarak bu sıkıntılı süreçten kurtulmanın yolunun içe kapanmaktan ve küçülmekten değil, tam tersine, krizi fırsata çevirecek şekilde yeni bir atılım dönemine girmekten geçtiğine inanıyorum. İhracatta, turizmde, istihdamda bu anlayışla yeni ve güçlü politikalara yöneliyoruz. Daha önce ilan ettiğimiz Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi de işte bu anlayışla planlanmıştır" dedi.

"Küresel sorunun yansımaları ülkemizde de görülüyor"

Türkiye'nin son 15 yılda turizmde büyük bir başarıya imza attığını belirten Bakan Nabi Avcı, ülke olarak çok önemli bir dönemden geçildiğini belirterek "En büyük gücümüzü demokrasiye inanmış milletimizden aldığımız destek oluşturuyor. Dünya terör tehdidi altında zor bir dönemden geçiyor. Bu küresel sorunun yansımaları ülkemizde de görülüyor. Turizm sektörünün 2016 yılında gördüğü zor zamanları en kısa zamanda atlatmak için tedbirler alıyoruz, almaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu ve Turizm Acil Eylem Planı ile yapılan çalışmaları anlattı.

Programa turizm sektör temsilcilerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Turizm Sektör Temsilcileri Külliyede

Turizm Sektör Temsilcileri Külliyede

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.