Türk Perakende Sektörüne Yön Verenler Tekirdağ’da Buluştu

Türk Perakende Sektörüne Yön Verenler Tekirdağ’da Buluştu

Türkiye'nin önde gelen perakende-zincir mağaza şirketleri yöneticileri, Tekirdağ'da bir araya geldi.

Türkiye'nin önde gelen perakende-zincir mağaza şirketleri yöneticileri, Tekirdağ'da bir araya geldi.

TOBB Türkiye Perakendecilik Meclisi Toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen perakende-zincir mağaza şirketleri yöneticilerinin ve sektördeki dernek temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay başkanlık yaptı.

"Tekirdağ'ın Asya-Avrupa geçişi üzerindeki stratejik konumu bir kat daha önem kazandı"

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan Günay, öncelikle sektör temsilcilerini Tekirdağ'da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuklarına Tekirdağ hakkında kısa bir bilgi veren Günay, "Tekirdağ; İstanbul'a, Bulgaristan ve Yunanistan sınırlarına 1'er saat mesafede, önemli limanlara sahip, gelişmekte olan, ufku açık bir kent. Son dönemde hayata geçirilen Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüleri ve bağlantı yolları ile Tekirdağ'ın Asya-Avrupa geçişi üzerindeki stratejik konumu bir kat daha önem kazandı. İlimizde bulunan Asyaport Limanı, yine bu aks üzerinde oldukça büyük öneme haiz" dedi.

"Süleymanpaşa ilçesine de bir OSB kazandırmak üzere çalışmalarımızı başlatmıştık"

Tekirdağ'ın sanayi üretiminden de bahseden Günay, "Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Ergene, Muratlı noktalarında yoğunlaşma arz eden sanayi yapılaşmasında cam, metal, deri, tekstil endüstrileri, beyaz eşya, içecek, otomotiv yan sanayii, son zamanlarda ilaç sanayi ön plana çıkıyor. İl genelinde bulunan 12 adet OSB'ye ek olarak Süleymanpaşa ilçesine de bir OSB kazandırmak üzere çalışmalarımızı başlatmıştık. Açılan bir dava nedeniyle halen hukuk süreci devam eden Tekirdağ OSB'ye entegre olarak bir de Lojistik Organize Sanayi Bölgesi'ni ilimize kazandırmak üzere projelerimizi hazırlayıp ilgili makamlara tekliflerimizi sunacağız" şeklinde konuştu.

Tüm bunların yanı sıra Tekirdağ'ın ekonomik hayatında tarım sektörünün de ciddi yer tuttuğunu dile getiren Günay, Tekirdağ'ın geleceğe dönük sanayi ve üretim potansiyeline dikkat çekti. Güany, Tekirdağ'a yapılacak bir yatırımın kesinlikle değer kaybetmeyeceğinin bilakis üstüne değer katacağının altını çizerek konuklarını Tekirdağ'da yatırım yapmaya davet etti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen toplantının gündemini sırasıyla, 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra sektörde yaşanan gelişmeler, etkileri ve sektör olarak yapılması gerekenler, yapılması planlanan 9. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda sunulacak sektörün öncelikli 5 sorunu ve çözüm önerisi, Türkiye'de sahte-taklit üretimin ve satışın boyutları, sorunla mücadele hakkında sunum, kozmetik sektörüne getirilen taksit sınırlaması sorunu ve neler yapılabilir konusunun görüşülmesi, MAPIC ile Türkiye'ye kazanç etkisinin değerlendirilmesi oluşturdu.

Meclis Başkanı Nane, 15 Temmuz 2016 tarihinde sonra sektörde yaşanan gelişmeleri ve etkileri kısaca ele alarak, sektör paydaşları olarak ekonominin canlanması için herkesin elinden gelenin fazlasını yapması gerektiğini önemle vurguladı.

Meclis üyeleri, bu yıl dokuzuncusu yapılması planlanan Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda dile getirilecek olan öncelikli sorun ve çözüm önerilerini ele aldı.

Türk Perakende Sektörüne Yön Verenler Tekirdağ’da Buluştu

Türk Perakende Sektörüne Yön Verenler Tekirdağ’da Buluştu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.