Türk Profesörün Başarısı Yurt Dışında Da Tescillendi

Türk Profesörün Başarısı Yurt Dışında Da Tescillendi

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik'in Almanya'da düzenlenen "Obezite Günleri 2016" kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen...

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik'in Almanya'da düzenlenen "Obezite Günleri 2016" kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarının huzurunda canlı yayında gerçekleştirdiği başarılı ameliyat taktirle karşılandı.

Şeker hastalığının (diyabet) ameliyatla tedavisini Türkiye'de ilk kez gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atan ve bu alanda dünyada 8 doktordan biri olma unvanını kazanan Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik'in başarısı yurt dışında bir kez daha tescillendi. Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen "Obezite Günleri 2016" toplantısına davet edilen Prof. Dr. Alper Çelik, dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarının huzurunda bir hastaya canlı yayında başarılı bir metabolik cerrahi ameliyatı uyguladı. Önceden tüp mide ameliyatı olmuş, ancak ameliyat sonrası tekrar kilo almaya başlayan ve dolayısıyla düzeltme ameliyatına ihtiyaç duyan bir hastaya metabolik cerrahi ameliyatı uygulayan Prof. Dr. Çelik, ameliyat sonrası yüzlerce meslektaşı tarafından tebrik edildi.

Metabolik cerrahi kilo alımını durduruyor

Canlı yayında gerçekleştirdiği ameliyat sonrası bir açıklama yapan Prof. Dr. Alper Çelik, tüp mide ameliyatı olan hastaların bir süre sonra tekrar verdikleri kiloları aldıklarına dikkat çekerek, "Tüp mide ameliyatı uygulanan hastalar kısa vadede fazla kilolarını vererek başarıya ulaşıyor olsa da, ilerleyen dönemlerde tekrar kilo almaya başlayabiliyorlar. Hastalar kısa sürede fazla kilolarının büyük bir kısmını verirlerken, genellikle ameliyatın 3'üncü yılından itibaren verilen kiloların bir kısmı geri alınıyor. Metabolik Cerrahi operasyonları ile bu durumun önüne geçilebilmektedir" dedi.

Tüp mide ameliyatlarında ince bağırsağa herhangi bir müdahale olmazken, metabolik cerrahi ameliyatlarında ince bağırsağa da müdahale edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Çelik, "Çünkü açlık ve tokluk hislerimizi dengeleyen hormonların büyük bir bölümü ince bağırsaklarımızın son kısmından salgılanmaktadır. İnce bağırsağa dokunmadan yapılan tüp mide ameliyatlarında sonuç maalesef ilerleyen dönemlerde hüsran olabiliyor" diye konuştu.

Türkiye'de bin 200'ün üzerinde metabolik cerrahi ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Çelik bu ameliyatlara ilişkin başarılı sonuçlara ilişkin verileri de dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen meslektaşlarıyla paylaşırken, meslektaşları Çelik'i başarılarından dolayı tek tek tebrik ettiler.

Türk Profesörün Başarısı Yurt Dışında Da Tescillendi

Türk Profesörün Başarısı Yurt Dışında Da Tescillendi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.