Türkiye-slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı

Türkiye-slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı

Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 7. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıda Türk heyetine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sloven heyetine ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec başkanlık etti.

Bakan Kılıç ile Slovenya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec arasında gerçekleştirilen ikili görüşmenin ardından, iki bakan Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı Protokolü'nü imzaladı.

Toplantının iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkıda bulunacağını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Slovakya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec'i ülkemizde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Bu toplantının iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkıda bulunacağına olan İnancımız tamdır. Türkiye ve Slovenya bölgesel anlamda siyasi ve ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için yoğun çaba harcıyor. Slovenya bugün 2 milyon nüfusu yaklaşık 50 milyar dolar gayri safi milli hasılası 60 milyar doları aşan ticaret hacmi ile istikrarlı gelişen ülkelerden birisidir. Ülkemize yakınlığı Avrupa Kıtası'ndaki coğrafi konumu Avrupa Birliği üyeliği sahip olduğu ekonomik potansiyel ve ortak kültürel miras ile bölgesel, küresel ikili ilişkiler kapsamında özel önem atfettiğimiz bir ülkedir. Ülkemize AB sürecinde özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkemizin içinde bulunduğu bölgedeki yaşanan gelişmelerle ilgili bize verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyanın gelişmiş ekonomisi arasında yer aldığını belirten Bakan Kılıç, "Ülkemiz pek çok farklı alanda su, ticaret ve yatırım fırsatları ile Slovenya için her yönüyle önemli bir cazibe merkezi olması özelliğini uzun yıllardır sürdürmektedir. Bugün burada 7. sini gerçekleştirdiğimiz Karma Ekonomik Komisyon toplantılarına işbirliğimizi somut adımlara dönüştürülecek önemli bir platform olması sebebi ile özel ve ayrı bir önem atfetmektedir. KEK toplantısı çerçevesinde ikili ticari ilişkiler göz önünde bulundurularak enerji, ulaştırma, turizm, sağlık çevre ve şehircilik, orman ve su işleri, bilim sanayi ve teknoloji gençlik ve spor gibi pek çok çeşitli konuyu ele aldık. Önümüzdeki dönemdeki ekonomik gelişmeleri ve ticari ilişkilerimizin de detaylı bir şekilde değerlendirmesini yaptık. Görüşmeler sonucunda son halini verdiğimiz ve imzalayacağımız protokol ile alınan kararların önümüzdeki dönemde Türkiye- Slovenya ilişkilerinin güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlarımız da karşılıklı yapmış olduğu ziyaretler ile daha da kuvvetli bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz şüphemiz yoktur. Aldığımız kararların ülkelerimiz adına hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ise, "İki ülke arasındaki iş birliği sürekli artış göstermektedir. KEK toplantısı Türkiye ile mevcut bağlantılarımızı güçlendirecek. Türkiye ile işbirliğimizi daha ileri seviyeye taşımamız lazım" diye konuştu.

Türkiye-slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı

Türkiye-slovenya Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.