Tuşba’da “Değerlerimiz Geleceğimizdir” Eğitim Programı
Van'ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaokulu öğrencilerine yönelik...
Van'ın Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaokulu öğrencilerine yönelik "Değerlerimiz Geleceğimizdir" eğitim programının ilki düzenlendi.
Koç İlk ve Ortaokulunun konferans salonunda düzenlenen programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen değerler eğitimi programının açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, "Tuşba Belediyemiz ile birlikte birçok ortak projeler yaptık ve bu projemizde de birlikte hareket ederek öğrencilerimize yönelik "Değerlerimiz Geleceğimizdir" eğitimini başlattık. Biz eğitim camiası olarak öğrencilerimizden üstün başarılar bekliyoruz. Eskiden okullarımız sobalıydı ısınmıyordu ve belki de öğretmen bile bulamıyorduk. Hatta tebeşir bile alamıyorduk. Şimdi okullarımız doğalgazlı, pırıl pırıl ve etkileşimli akıllı tahtalarımız mevcut. İnternet her an hazır. Eskiden maddi durumu iyi olan velilerimiz kitaplarını alabiliyordu, ama şimdiki zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin projesi ile okullar açılmadan önce ders kitapları masaların üzerine bırakılıyor. Bizim bunun hakkını vermemiz gerekiyor değerli öğrenciler. Öğretmenlerimiz bu kadar emek veriyorsa sizler için, sizlerde bunun hakkını verip kardeşlerinize de iyi örnek olmanız lazım. Bu projemizin ilk uygulamasını Koç İlk ve Ortaokulumuzda gerçekleştiriyoruz ve projemizin güzelliklerle dolu olmasını ve hepinize üstün başarılar dilerim" dedi.
Slayt sunumu eşliğinde "Teknoloji kullanımı, tehlikeler ve önlemler" konularında öğrencilere bilgiler veren Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu, "Televizyon çok yaygın çok izleniyor ve sürekli açık. Bir çocuğun yılda 900 saati okulda, bin 500 saati ise televizyon karşısında geçirmektedir. Liseyi bitirene kadar 11 bin saati okulda, 18 ile 21 bin saati televizyon başında, 3-4 bin saati ise anne ve babasıyla geçiyor. Reklamlarda çocuklar kilitlenir, çünkü hareketli ve kısa sürelidir. Beyin konudan konuya atlar hale gelir, uzun süre tek konuya odaklanamaz. Günde 2-3 saat TV izlemek, beyin fonksiyonlarını uyuşturur, tembelleştirir ve sınavda dikkatini toparlayamaz. Gerçek hayatta da aktif olamaz. Okulöncesi dönemde 2-3 saat TV seyrederse geç konuşma, konuşma geriliği, cümle kurmada zorlanma, göz teması, kullandığı kelime sayısı sınırlı kalır. Ayrıca kaba ve argo konuşur. Kalitesiz aile hayatı başlar. Sıcaklık, sohbet, paylaşım, dertleşme ve oyun hayatı biter, aynı evde birbirine yabacı insanlar olur. Anne-babanın öğrettiği oyunlar geride kalır" diye konuştu.
Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu tarafından verilen bilgilere değinerek, tehlikelerden uzak durmak için öğrencilerin sosyal faaliyetlere katılmalarını istedi.
Yapılan konuşmaların ardından Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe tarafından katkılarından dolayı Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu'na plaket vermesinin ardından program son buldu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.