Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde "İran" Gecesi

Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde "İran" Gecesi

Keçiören Belediyesi'nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 8.'sinde sahne bu kez İran'ın oldu.

Keçiören Belediyesi'nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinliklerinin 8.'sinde sahne bu kez İran'ın oldu.

Kalaba Kent Meydanı'nda aynı zamanda İran Kültür Evinin de açıldığı gece Kur'an- Kerim tilaveti ile başladı. Programda Tahran'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. İran'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, terörün kökünün ancak uluslararası iş birliği ile kazınacağını vurguladı.

Mustafa Ak, "Sınırları aşan kardeşlikte bugün İran'ı misafir ediyoruz, İran kadim medeniyetlerdendir. Sanat ve kültürel bakımdan oldukça zengindir. Her sene İran'ı mutlaka ağırlarız." dedi. Başkan Ak sözlerini "Rahmet, bereket, mağfiret ayı Ramazanın tüm İslam Alemine barış ve huzur getirmesini diliyorum." diye konuştu.

"Büyük Türkiye 15 Temmuz'dan alnı ak çıktı"

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard ise dost ve kardeş Türkiye ile Ramazanın bereketini geçen yıl olduğu gibi yine birlikte yaşamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Büyükelçi Fard, "Geçen yıldan beri Türkiye'deyim. 15 Temmuz olayına şahit oldum. Büyük Türkiye milleti bu olaydan alnı ak çıktı, bu başarı için büyük Türkiye halkını tebrik ediyorum. Terörün amacına ulaşamayacağını herkese gösterdi. Bildiğiniz gibi Tahran'da da saldırılar oldu, Allah'a şükür ki başarısız oldu, hüsranla sonuçlandı." Taherian Fard, İran ile Türkiye arasındaki kültürel, iktisadi ve siyasi iş birliğinin devam edeceğini vurguladığı konuşmasını "Yaşasın Türkiye-İran dostluğu" ifadelerini kullandı.

Meclis İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da Tahran'daki terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Biz de terörle uzun yıllardır mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde komşu ülkelerle birlikte terörle mücadelede sabırla hareket edersek terörü bölgede bitiririz. Coğrafyamızdaki bu güzellikleri komşularla birlikte el ele vererek korursak coğrafyamız bölgenin en güçlü coğrafyası olur." Karasayar bu etkinliklerle komşuların kültürlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarına da dikkat çekti.

Sefirani Nur İlahı Grubunun ardından sahne alan Dilaheng Mahalli Musiki Grubu keyifli anlar yaşatırken, İran Ayaklar Tiyatrosu da sahnede renkli anlara imza attı. Dilemon Müzik Grubunun İran şarkılarından örnekler sergilediği gecede Türk ve İran bayrakları sallanarak dostluk mesajları verildi. İranlı Ödüllü Hat Sanatçısı Gholamhossein Altafi ise sahnede yaptığı tabloyu gecenin sonunda Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a hediye etti.

Protokolün hediye takdiminin ardından gecenin sonunda İran'dan gelen misafirler ile Başkan Ak hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde "İran" Gecesi

Uluslararası Ramazan Etkinliklerinde "İran" Gecesi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.