“Umudun Ve Barışın Ana Şehri” Kilis’in Reklam Filmi Lansmanı Yapıldı

“Umudun Ve Barışın Ana Şehri” Kilis’in Reklam Filmi Lansmanı Yapıldı

Kilis Belediyesi tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla yaptırılan "Ana Şehir" adlı reklam filmi, Suriye'de yaşanan dramın, Türkiye'nin...

Kilis Belediyesi tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla yaptırılan "Ana Şehir" adlı reklam filmi, Suriye'de yaşanan dramın, Türkiye'nin ve Kilis'in bu konuda gösterdiği duyarlılık ve fedakarlığın Türk ve dünya kamuoyuna duyurulmasını için hazırlanan reklam filminin Lansmanı yapıldı.

Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde yapılan programa, Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, daire amir ve müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kilis Belediyesi tarafından hazırlanan sinevizyon izlendi. Bilahare, televizyon kanallarında yayınlanan Umudun ve Barışın Ana Şehri" olduğunu anlatan reklam filmi hakkında çakın haber ve filmin gösterisi yapıldı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, yaptığı konuşmada, dünyanın en vahşi, en acımasız, en kötü olayına karşı 21. yüzyıl değil, dünya kurulduğundan bu yana yapılmamış bir şeyi Kilis'in başardığını ifade ederek, "Bu başardığımız şeyin gerekli bir şekilde anlatamıyoruz. Bakın kendi nüfusundan fazla bakın dünya göç tarihine baktığımız zaman her zaman savaş ve felaketlerle göç olmuştur. Ama hiçbir zaman kendi bulunduğu mekana kendi nüfusundan fazla insan gelmemiştir. Gelen noktalarda da müthiş bir toplumsal olaylar çıkmıştır. Bunun tek istisnası Kilis'tir. Kilis 5 yıldan beridir. Kendi nüfusundan fazla Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyor. Evini, işini, aşını, her şeyini paylaşıyor. Ama burada Kilis, yediden 70'e, gencinden, yaşlısına, kadınından, erkeğine, emniyet müdüründen garnizon komutanına, milletvekilinden, sivil toplum örgütüne kadar, bütün siyasi partilerine herkes müthiş bir fedakarlık yapıyor. Ama bizim bir eksikliğimiz vardı, buz yaptığımız bu fedakarlığı, gerek Türkiye'ye gerekse dünyaya yeteri kadar anlatamadık. Adam 300 tane Suriyeli'yi alıyor, dünyayı velveleye veriyor. 500 tane Suriyeliyi alıyor, velveleye veriyor. Birkaç bin tane Suriyeli'yi alıyor, ülkeler, şehirler demiyorum. Dünyayı velveleye veriyorlar. Biz ise kendi nüfusumuzdan fazla Suriyeli'yi bakmamıza rağmen, biz bırakın dünyayı Türkiye'yi velveleye veremiyoruz. Şuanda ben inanıyorum ki, Almanya Başbakanı Merkel, Kilis'i sorsanız bilir. ABD Başkanı Obama'ya sorsanız Kilis'i bilir. Bir çok Avrupa Birliği ülkesi Kilis'i çok rahat biliyor. Kilis'in yaptığı fedakarlığın farkında ama biz bunu bir ileri aşamaya götürmemiz lazım, daha çok anlatmamız lazım, daha çok Kilis'i tanıtmamız lazım, ben şunu iddia ediyorum. 21. Yüz yılda Birleşmiş Milletler eğer dünyaya barışı, huzuru sağlamakla görevli bir kurumsa Birleşmiş Milletlerin girişine sadece şu yazılması yeterli Kili"i örnek alın" diye konuştu.

"Umudun ve Barışın Ana Şehri" Kilis

Kilis Belediyesi tarafından T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla yaptırılan "Ana Şehir" adlı reklam filmi, Suriye'de yaşanan dramın, Türkiye'nin ve Kilis'in bu konuda gösterdiği duyarlılık ve fedakarlığın Türk ve dünya kamuoyuna duyurulmasını için hazırlanan reklam filmi hazırlandı.

Kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli'yi bir anne şefkatiyle bağrına basan Kilis, Türkiye'nin vicdani göçmen politikasının arkasındaki duygu ve düşünceyi Türk ve dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla bir reklam filmi yaptırdı. Ülke geneline hızla yayılan iç savaş, milyonlarca Suriyeli vatanlarını terk etmeye mecbur bırakırken, sınır komşusu Türkiye onlara ilk kucak açan ülke oldu. Hükümetin başlattığı seferberliği yerel yönetimlerin de aynı hassasiyetle sahiplenmesi sayesinde ağırlığı yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık iki buçuk milyon mülteci insani koşullarda yaşama imkanına kavuştu. Türkiye bu özverili misafirperverliğiyle örnek bir ülke olurken Kilis, sınır tanımayan iyilik çabasıyla tüm dünyanın takdirini topladı.Suriye sınırında yer alan ve resmi kayıtlara göre 90 bin nüfusu olan Kilis, 130 bine yakın Suriyeli'ye kucak açtı. Yaklaşık 5 yıllık süreçte T.C. Hükümeti, Kilis Valiliği ve Kilis Belediyesi, ani nüfus artışı karşısında altyapı hizmetleri ve sosyal politikalar konusunda üstün bir başarı sergileyerek Suriyelilerin şehre ve hayata en kısa sürede adapte olabilmesini sağladı. Kilis halkı, misafirlerinin kendilerini evlerinde hissetmeleri için her türlü fedakarlığı yaptı. Bugün iki halkın huzur ve barış içinde yaşadığı, kayda değer asayiş sorunlarının görülmediği Kilis, bu örnek davranışıyla Nobel Barış Ödülü'ne de aday gösterildi. İç savaşın yıktığı umutları onarmanın sevgi ve şefkatle mümkün olabileceğini kanıtlayan Kilis, bu düşünce ve davranışını dünya kamuoyuyla paylaşıyor. Filmde, Suriyelilerin yaşadığı acılar, annesini kaybeden küçük bir Suriyeli kız çocuğu üzerinden anlatılıyor. Halep'te bir bombardımanda annesini kaybeden küçük kız, Suriyeli bir kafileyle geldiği Kilis'te, Kilisli bir kadını ölen annesine benzetiyor. Annesi olmadığını anlayınca bir hayal kırıklığı yaşamasına rağmen Kilisli anne ona gerçek annesi gibi kucak açıyor. Aslında Kilis, tüm Suriyelilere aynı şefkatle kucağını açıyor.

“Umudun Ve Barışın Ana Şehri” Kilis’in Reklam Filmi Lansmanı Yapıldı

“Umudun Ve Barışın Ana Şehri” Kilis’in Reklam Filmi Lansmanı Yapıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.