Üniversite-sanayi İş Birliği
Çukurova Üniversitesi ile Türk Telekom A.Ş., Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) ev sahipliğinde, Türkiye'nin en büyük sanayi-üniversite...
Çukurova Üniversitesi ile Türk Telekom A.Ş., Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin (AOSB) ev sahipliğinde, Türkiye'nin en büyük sanayi-üniversite iş birliklerinden birine imza attı.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre nitelikli iş gücünün kazandırılmasını hedefleyen projenin anlaşması, AOSB Seyhan Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı. İki kurum arasındaki iş birliği anlaşmasına ilişkin imza töreni, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Türk Telekom Güney-II Bölge Müdür Yardımcısı M. Nafiz Baycan, Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen ve Çukurova Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
İş birliği kapsamında üniversite bünyesinde kurulan uçtan uca Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı'nın açılışının yapıldığı törende, Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Mesleki dersler uygulamalı olacak
Türk Telekom Akademi eğitmenlerinin desteği ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında sektöre yönelik dersler sunulurken, telekomünikasyon sektörüne yönelik mesleki dersler de laboratuvarda uygulamalı şekilde öğretilecek. Böylece TBMYO öğrencileri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkanı bulacak. Türk Telekom yöneticileri ve konusunda uzman çalışanları da üniversite öğrencilerine derslerde tecrübeleriyle destek olacaklar. "Telekomünikasyon Teknolojileri" dersiyle üniversitenin Elektrik ve Enerji ile Elektronik ve Otomasyon bölümlerinin öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor.
Sanal sınıf, e-öğrenme, yüz yüze eğitim, bilgi kütüphanesi, mobil öğrenme gibi ileri eğitim yöntemlerinin uygulandığı dersler sonunda başarılı olan öğrencilere "Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi" verilecek. Program, ayrıca telekomünikasyon alanında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında en kapsamlı ve en geniş kitleye hitap eden sertifika programlarından biri olarak da dikkat çekiyor.
Türk Telekom'da çalışma fırsatı
Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen, programdan mezun öğrencilerin, Türk Telekom'da çalışma fırsatı bulabileceğini ifade etti. Telekomünikasyon sektörünün yeni kuşağın en fazla istihdam edildiği alanların başında geldiğine dikkat çeken Önen, "Türk Telekom olarak 175 yıllık bilgi birikimimizi, Türkiye'nin köklü yüksek öğretim kurumlarından Çukurova Üniversitesi'nin eğitim alanındaki deneyimi ile bir araya getirdik. Bu iş birliklerimiz sayesinde sektörümüzde başarılı işlere imza atacak nitelikte nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Şu ana kadar iş birliği yaptığımız üniversitelerden 146 öğrenci Telekomünikasyon Teknolojileri dersini başarıyla geçip belgelerini almaya hak kazandılar. Bu öğrencilerimizi Türk Telekom olarak bünyemizdeki açık pozisyonlar için değerlendirip, uygun adayları Türk Telekom ailesine katmayı da arzuluyoruz" dedi.
Sektöre nitelikli iş gücü
Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise bu iş birliği ile öğrencilere en yeni teknolojilerin öğretilmesinin ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan kurulum elemanı yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade ederek, "Telekomünikasyon Laboratuvarı'nda meslek içi eğitimlerin verilmesi, öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla tanışması açısından da çok değerli. Öğrenciler sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından daha tercih edilen nitelikli bir iş gücünü oluşturacak. İş birlikleri ve verdikleri destek için Türk Telekom'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.