Üniversiteye Çocuk Ve Kadın Doğum Hastanesi Yapılacak

Üniversiteye Çocuk Ve Kadın Doğum Hastanesi Yapılacak

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi büyük yatırımlara hazırlanıyor.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi büyük yatırımlara hazırlanıyor. Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin hemen karşısında bulunan boş araziye yapılacak 400 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi "nin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, son 1.5 yılda atılan adımlar ve gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Toplantıda, eğitim ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verildi. Tıp Fakültesi ve Hastanesi yönetimi, bir kısmı devlet ve üniversite bütçesiyle yapılacak yatırımlar için hayırseverlerden de destek istedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, öncelikle tıp öğrencilerinin iyi hekim olabilmeleri için birtakım uygulamalar başlattıklarını, Simülasyon Merkezi'nin bunlardan biri olduğunu söyledi. Öğrencilerin burada gerçek hasta ile karşılaşmadan simülasyonları ve modeller üzerinde her türlü deneyimi kazandığını anlatan Dekan Prof. Dr. Gürel, yapılan iyileştirmeler sayesinde dünyanın en zor sınavları arasında yer alan Tıpta Uzmanlık Sınavlarında (TUS) başarılarının arttığını kaydetti. Dekan Gürel, iyileştirmelerin yansıması olarak, 2015 yılı TUS ikincisinin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden çıktığını, 2013 yılında 38 olan TUS başarı sıralamasının 2016 yılında 18'inciliğe yükseldiğini hatırlattı.

Hayırseverlere destek çağrısı

Üniversite Hastanesi'nin 40 yıldır Bursa ve Güney Marmara Bölgesi'nde çok önemli sağlık hizmeti yükünü omuzladığını ve en kaliteli hizmeti verme konusunda kararlılıklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Selim Gürel, Bursa kamuoyunu ve hayırsever sanayici ve işadamlarını da destek vermeye çağırdı.

Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez de, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 3. basamak bir sağlık kuruluşu olduğunu, bunun da verilen sağlık hizmetinin kompleks, zor ve maliyetli olduğu anlamına geldiğine dikkat çekti. Yaklaşık 5.5 milyon kişinin yaşadığı Güney Marmara Bölgesi'ne hizmet vermek için altyapı ve teknik yatırımları sürekli güncellediklerini, personeli eğittiklerini kaydeden Canıtez, geçmiş dönemlerde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmalarının başarılı olduğunu belirterek, hastanedeki kalite sistem yönetimleri konusunda şunları söyledi:

"Şu anda yürütülmekte olan Kalite Yönetim Sistemi için merkezi İsviçre'de bulunan SGS firması tarafından 2015'te denetlendik ve ISO 9001-2008 belgemizi yeniledik. Bu yıl eylül ayında tekrar denetlendik ve belgemizin süresini uzattık. Hastanemizde 2017 yılında, ISO 9001'i sağlık alanında daha kullanışlı ve etkin hale getiren ISO 9001-2015 versiyonu için denetimi yapılacak ve bu yönde çalışmalarımız devam edecek."

Başhekim Doç. Dr. Yakup Canıtez, kurum, hasta hizmetleri, kalite standartları gereği teknik altyapının sürekli güncellendiğine işaret ederek, yaklaşık 8 milyon liralık cihaz alımını kurum kaynaklarıyla, 3 milyon liralık da klinik-poliklinik yenileme çalışmalarını bağışlarla tamamladıklarını anlattı.

Doç. Dr. Yakup Canıtez, artan hasta sayısı sebebiyle ve poliklinik hastalarına çok ileri tarihlere BT ve MR randevusu verilmesini de göz önüne alarak, acil servis bünyesinde 24 saat çalışan yeni bir radyoloji ünitesi açtıklarını söyledi.

Doç. Dr. Canıtez'in verdiği bilgilere göre, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde işadamı Faik Çelik'in bağışlarıyla 1000 metrekare alanda Tıbbi Onkoloji ve Kemoterapi Merkezi, 800 metrekare alanda kan verme üniteleri ve laboratuvarlar yapılacak. İnşaatları ise 2017'nin ilk aylarında bitecek.

Canıtez, acil, yanık merkezi ve acil ameliyathanelerinin yenileneceğini, 10 bin metrekare alanda yer alacak ek inşaat için kaynak aradıklarını, bunun için hayırsever Bursalıların desteğini beklediklerini söyledi.

Programa alınan yeni yatırımlar arasında 92 adet yoğun bakım yatağının güncel standartlara göre yenilenmesi ve 27 ek yatak oluşturulması da var. Her biri yaklaşık 100 bin liraya mal olan yoğun bakım yataklarının, rektörlük desteği ve bağışlarla yapılması öngörülüyor.

Tıp Fakültesi Hastanesi, Güney Marmara Bölgesi'nde ilk defa robotik tedavi uygulayacak cyberknife (robotik cerrahi) alınması için harekete geçti. Yaklaşık 14 milyon liraya alınacak cyberknife ile özellikle kanser ve tümör tedavileri başarıyla yapılabiliyor. Cihazın Sağlık Bakanlığı ve bağışçılardan gelecek kaynaklarla alınması planlanıyor.

Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi

Halen 168 bin metrekare alanda hizmet veren Tıp Fakültesi Hastanesi, yaklaşık 70 bin metrekare alanda hizmet verecek Çocuk ve Kadın Doğum ve Hastanesi'ni yapmak için hazırlıklarını tamamladı. Çocuk Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin karşısında yapılacak 400 yataklı hastanenin 2019 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Üniversiteye Çocuk Ve Kadın Doğum Hastanesi Yapılacak

Üniversiteye Çocuk Ve Kadın Doğum Hastanesi Yapılacak

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.