Ünye Çınarcık Köyü
Çınarcık Köyü Haberleri, Ünye Çınarcık Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çınarcık Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Çınarcık Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Ünye Çınarcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınarcık köyü son dakika gelişmeleri, Çınarcık köyüne özgü yemekler, Ünye Çınarcık köyünün tarihi, Çınarcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınarcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çınarcık , Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çınarcık Köyü Resimleri ve Çınarcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Ünye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ünye Ordu Arası Kaç Km? Ünye Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Ünye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Ünye Çınarcık Köyünde doğan biri var mı? Ünye Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çınarcık , Ordu ilinin Ünye ilçesine bağlı bir köydür.
Ordu ilinin büyük şehir statüsüne geçmesiyle Çınarcık köy statüsünden mahalle statüsüne geçmiştir. Köy iken olan mahallelerin tamamı birleşip çınarcık mahallesi halini almıştır. Mahallenin eski adı Kelas'tır.
Mahalle tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Mahallede tamamen tahrip edilmiş olan kilise bunun en güzel örneğidir. Köyün her yerinden görülen Kaya kilise önü veya kilise başı olarak anılmaya devam etmektedir.
Köyün asıl aileleri mübadele ile bölgeden ayrılmışlardır. Köyün şu anki yapısını oluşturan ailelerin çoğu sonradan özellikle 93 harbi ile Batum dolaylarından gelen Acara aileler olmuştur.
Mahallede Erken Sülalesi, Arslan Sülalesi (hatipler), Şen sülalesi(Çolaklar) , yahyaoğulları sülalesi, Arıoğulları sülalesi, imamlar sülalesi, yesiroğulları ve yerleşik birçok aile bulunmaktadır.
Mahalle temel olarak Hatipler ,paşaköprü , Arıoğlu , Korkmazlı , Hapan, Mengen, Karaağaç, Çolaklar mahellerinin birleşmesinden oluşmaktadır.Mahallede okur yazarlık oranı yüksektir. Kendine has bir kültürü yoktur. Tam bir orta karadeniz kültürünü yansıtır. Sinop, Kastamonu, Ordu, Giresun, Samsun ortak ağzını kullanır. Mahallede okuma yazma bilmeyen 1 kişi mevcuttur.
Mahalle, Ünye-Akkuş-Niksar yolu 20. kilometresine kurulu eski bir köydür.
Arazi yapısı yer yer engebeli olmakla beraber genelde çok zorlu değildir.
Mahallede Türkiye'de Karadeniz iklimi görülür.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallenin tamamında Fındık üretimi yapılır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak genç nüfus sayısının yok olma noktasına gelmesiyle okul kapatılmış ve taşımalı eğitime geçilmiştir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Ayrıca doğal kaynak suları da mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köy yolu stabilizedir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.