Urartu Göz Merkezi’nden ‘Keratokonus’ Uyarısı

Urartu Göz Merkezi’nden ‘Keratokonus’ Uyarısı

Van Urartu Göz Merkezi uzmanları, "Keratokonus" hastalığının bölgede sık rastlanılan bir hastalık olduğunu belirterek, erken tedavi edilmemesi durumunda...

Van Urartu Göz Merkezi uzmanları, "Keratokonus" hastalığının bölgede sık rastlanılan bir hastalık olduğunu belirterek, erken tedavi edilmemesi durumunda göz nakli gerektirebileceğini dile getirdiler.

Gözün ön tarafında bulunan ve kornea denilen zarın normalde top gibi yuvarlak olduğunu ve buradan geçen ışınların retina denilen kısımda toplandığını söyleyen Van Urartu Göz Merkezi Başhekimi Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, insanların bu sayede her şeyi net gördüklerini kaydetti. Top şeklinde olan yapının ucunun uzayarak yumurta gibi olmasına "Keratokonus" hastalığı denildiğini ve bu hastalığın genellikle erken çocukluk devrelerinde başladığına dikkat çeken Yazıcıoğlu, "Bu hastalık erken çocukluk devresinde başlayıp 30'lu yaşlara kadar ilerleyebiliyor. Bu çapraz bağların kuvvetlendirilmesi tedavisi yapılmazsa hastalık, ilerleyip göz nakline kadar gidebilecek ciddi bir hastalıktır. İşin en önemli kısımlarından biri budur. İlerlerken birde peyderpey görmeyi bozuyor. Kliniğimizde bu hastalığın ilerlemesini durduracak "çapraz bağlama" dediğimiz bir yöntemle birlikte lazer tedavisi yapmaktayız. Şu anki modern tıbbın en son yöntemi ile bu hastalığı durdurmaya ve tedavi etmeye çalışıyoruz. Bu sistem Türkiye'de birkaç merkezde olup, bu merkezlerden biri de Urartu Göz Merkezi'dir. Yaklaşık yarım saat süren ameliyat sonrasında hastalar rahatlıkla evlerine gidebilecekler" dedi.

Keratokonus hastalığının yörede çok fazla görüldüğüne vurgu yapan Urartu Göz Merkezi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Baran Bari İlhan ise, "Bahar nezlesi dediğimiz göz alerjisi kaşıntıya neden oluyor. Hasta gözünü çok kaşıdığı zaman gözün önündeki kornea dediğimiz tabaka inceliyor. Bu da hastalığa neden oluyor" diye konuştu.

Hastalığın belirgin özelliklerinin olduğuna dikkat çeken İlhan, "Çocuk çok gözünü ovuşturuyorsa, bahar ve yaz aylarında kızarıklık fazlaysa, evde gözünü kısarak televizyona bakıyorsa görmeyle alakalı sıkıntı olabilir. Yine hastanın gözlük numarası çok sık değişiyorsa, bir doktordan aldığı gözlüğün değeri, kısa süre sonra gittiği bir başka doktordakini tutmuyorsa, gözlüğe rağmen iyi görmüyorsa bundan şüphelenmek lazım. Bu tür durumlarda mutlaka uzmanlara başvurulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Urartu Göz Merkezi’nden ‘Keratokonus’ Uyarısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.