Uşak Güre Köyü
Güre Köyü haberleri, Uşak Güre köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güre köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Güre köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Uşak Güre Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güre Köyü son dakika gelişmeleri, Güre Köyü ne özgü yemekler, Uşak Güre Köyü nün tarihi, Güre Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güre Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Güre Köyü, Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güre Köyü Resimleri ve Güre Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Uşak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Uşak Uşak Arası Kaç Km? Uşak Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Uşak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Uşak Güre Köyü Köyünde doğan biri var mı? Uşak Doğumlu Ünlüler Kimler?
Güre , Uşak ilinin Uşak ilçesine bağlı bir köydür.
Güre Uşak ilinin, merkez ilçesine bağlı bir belde belediyesiyken, 6360 Sayılı Kanunla kapatılarak köye dönüştürülmüştür.
Arkeolojik araştırmalara köyün ve bölgenin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. 1960'lı yıllarda kasabada bulunan Aktepe, İkiztepe ve Toptepe tümülüslerinde Lidya Krallığı dönemine ait Karun hazinelerinin eşsiz parçaları bulunmuştur. LidyalılarınGüre dolaylarında Bagis isimli önemli bir kenti bulunduğu anlaşılmıştır. Kısa bir süre sonra ABD'ye kaçırılan değerli eserler, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası mahkemelere başvurması sonucu 1990'lı yılların başında Türkiye'ye getirilmiş olup, bu eserler günümüzde Uşak Müzesi'nde sergilenmektedir. Güre, tarihte en parlak dönemini Lidyalılar döneminde yaşadıktan sonra uzun yıllar Roma İmparatorluğu egemenliğinde kalmıştır. Daha sonra sırasıyla Bizans İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Germiyanoğulları Beyliği, Osmanlı Devleti egemenliğini yaşamıştır. Osmanlı Devletinde Aydın Eyaleti Manisa Sancağı sınırlarında kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra Manisa İli Eşme İlçesi sınırlarında kalmıştır. 1953 yılında Uşak'ın il olmasıyla birlikte, Eşme ilçesi Uşak'a bağlanmış ve Güre Bucağı köyleriyle birlikte Uşak İli Merkez İlçesi'ne bağlanmıştır.
Yerleşim Uşak il merkezine 22 km uzaklıktadır. 6 km doğusunda Uşak Organize Sanayi Bölgesi kurulmuştur. Uşak ilinin batısında D-300 karayolu üzerinde yer almaktadır. Güneyinden Karabal Çayı akmaktadır. Yerleşimin önemli yükseltileri yüksekliği 900 ve 1000 m civarına ulaşan tepelerdir. Bu tepeler tabanı 400 – 500 m. rakıma sahip Gediz Nehri ve kollarınca derin biçimde yarılmıştır. Kuzeyde Kütahya sınırında Uşak'a giren nehir, il sınırlarında Diken Çayı, Karabal Çayı, Hamam Çayı gibi kolları bünyesine katar. Bunlardan Karabal Çayı ile Gediz Nehri'nin birleştiği yerde Güre Ovası bulunmaktadır. Merkez ilçenin batısında bulunan Alanyurt köyü civarında ise Sirge Ovası bulunmaktadır. Belde belediye teşkilatı kurulan yerleşim ilk belediye başkanını 1999 yılında seçti. Belde teşkilatı 6360 Sayılı Kanunla kapatıldı.
Köy civarında meteorolojik ve zirai yağmur ölçüm istasyonu kurulmuştur. Uşak meteoroloji istasyonu verilerinden de faydalanılarak yapılan tahminlere göre yerleşim civarında Akdeniz ikliminin karasallaşmış tipi görülmektedir. Buna göre, yıllık ortalama sıcaklığın 15 0C, yıllık yağış miktarının ise 550 mm dir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.