Uşak’ta Azerbaycan Günleri

Uşak’ta Azerbaycan Günleri

Uşak Üniversitesi Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu tarafından "Tarihsel Süreçte Azerbaycan-Türkiye Arasında Olan İlişkiler ve Karabağ Sorunu"...

Uşak Üniversitesi Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu tarafından "Tarihsel Süreçte Azerbaycan-Türkiye Arasında Olan İlişkiler ve Karabağ Sorunu" adlı konferans düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi7nde gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Ertuğrul, Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Naib Alakbarov, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Azerbaycan ile Türkiye'nin köklü bağları olduğuna dikkat çekti. İki ülke arasındaki dostluğun lafta değil gerçek dostluk olduğunu söyleyen Rektör Çelik " Dostluklar kritik zamanlarda belli olur. Karabağ meselesi olduğunda bizler yüreğimizde, özümüzde acıyı yaşadık ve tepki verdik. Aynı şekilde 15 Temmuzda da Azerbaycan halkını da yanımızda gördük. 15 Temmuz gecesi Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği önünde darbe girişimini protesto eden Azerbaycan halkı yanımızda olduklarını gösterdiler. Azerbaycan'daki FETÖ kurumlarına karşı da ciddi mücadele veriyorlar. Okullarını yasakladılar. Böylesi kritik zamanların istismarcıları oluyor. Kurtuluş Savaşımızda bile en önde olanlar barış zamanı geride kalmışlardır. 15 Temmuzda en önde olanların geride kalmamasını temenni ediyoruz. Devlet Başkanından halkına kadar yanımızda gördüğümüz Azerbaycan halkının dostluğu gerçek dostluktur. Emperyalist güçlere karşı İslam Dünyası olarak, hatta tüm mazlum milletler olarak tek bilek, tek yürek olarak mücadele edebiliriz. Küresel güçler dünyada büyük paralara, büyük silahlara ve soğuk savaş taktiklerine hâkimler. Amerika'da geçtiğimiz günlerde seçim oldu. Amerikan halkının iradesi Trump'dan yana tecelli etti. Küresel güçler bunu bile hazmedemiyor, bunu yola getirmenin yollarını arıyorlar. Dolayısıyla biz bu coğrafyanın halkları olarak kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde bu güçlere karşı koyabiliriz. 15 Temmuzu yaşadık. Kaçanlar nereye gidiyor? Avrupa'ya, Almanya'ya. PKK yandaşları nereye gidiyor? Avrupa'ya, Amerika'ya. Oralarda rahatlıkla dolaşıyorlar. Sonuç olarak küresel güçler, dünya siyasetine ve dünya ekonomisine hâkimler. Ancak bizim birliğimizle, tek vücut olmamızla bu güçlerin amaçlarına ulaşmalarına engel olabiliriz."dedi.

Konferansta ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Ertuğrul, Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Naib Alakbarov ve 15 Temmuz kahramanlarından biri olan öğrenci Taha Koyuncu birer konuşma yaptılar. Taha Koyuncu 15 Temmuzda yaşadıklarını anlatarak hainlerin milletimizin ve devletimizin onurlu duruşuyla yenildiğini, kutlu mücadeleyi bu şekilde kazandığımızın altını çizdi. Her daim beraber olduğumuz ve beraber olacağımız, aynı kökten beslendiğimiz Azerbaycanlı kardeşlerimizin Türkiye'ye yapılan her türlü terör saldırısında desteklerini gördüklerini söyleyen Taha Koyuncu Karabağ meselesinde de Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan Gazi Kadınlar Derneği Başkanı Rada Abbas, "Tarihsel Süreçte Azerbaycan-Türkiye Arasında Olan İlişkiler ve Karabağ Sorunu" konulu konferans verdi.

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuşmasından dolayı Rada Abbas'a teşekkür ederek üniversitemizin plaketini takdim etti.

Uşak’ta Azerbaycan Günleri

Uşak’ta Azerbaycan Günleri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.