Utso Başkanı Kandemir’den Başbakan Yıldırım’a Sunum
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir katıldığı 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Uşak'a ait sorunları...
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası(UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir katıldığı 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Uşak'a ait sorunları ve çözüm önerilerini sundu.
Başbakan Binali Yıldırım'ın ve ilgili 4 bakanın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen şurada, Uşak iline ait sorun ve çözüm önerileri UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S.Selim Kandemir tarafından sunuldu.
Yönetim Kurulu Başkanı Kandemir, Başbakan Yıldırım'a ve bakanlara geri dönüşüm sektörünün talepleri, kalifiye eleman eksikliği, lojistik köy projesinin hayata geçirilmesini, havaalanı sorununu ve meslek eğitiminin yetersizliği ile birlikte Uşak Ticaret Borsası tarafından talep edilen hayvan Pazar park yeri konusundaki talepleri dile getirdi.
Konuşmasında, Uşak'ta geri dönüştürülen tekstil ürünleri, Türkiye pamuk üretiminin %17'sine tekabül ettiğini belirten Kandemir; "Uşak, yıllık 514 bin ton tekstil atığını ekonomiye geri kazandırmaktadır. Bunun rakamsal değeri de 1 Milyar 70 Milyon TL'dir. Tekstil üretimi sırasında ortaya çıkan teleflerin geri kazanımı Türkiye'de önemli bir işlevi yerine getirmesine rağmen, çevresel ve ekonomik etkileri yeterince bilinmemekte ve diğer geri kazanım işlemlerine uygulanan teşviklerden de yararlanamamaktadır. Hurda metalde KDV sıfır iken, tekstil teleflerinde bu oran % 8'dir. Hem hammaddede hem de iplikte KDV oranının % 0 olması, geri dönüşümden ürün imalatına yönelimi arttıracak ve kayıt dışı üretimin önüne geçecektir." dedi. Ayrıca sektöre enerjide, kurumlar ve gelir vergilerinde özel indirimler verilmesini istediklerini söyleyen Kandemir, sektöre yönelik dünyadaki uygulamalara değindi.
Kandemir, sanayicinin nakliyedeki sıkıntıları aşması için kararı alınan lojistik köyün bir an önce hayata geçmesini vurguladı. Sanayicinin nakliyeyi güç ve pahalı koşullarda sağladığına değinen Kandemir, ayrıca kalifiye eleman sorunu ve mesleki eğitim konusunda hazırlanan mesleki ve çıraklık eğitimi özendirici paketinde uygulamaya geçmesini talep ettiklerini belirtti.
Uşak'ın yıllardır aşılamayan bir diğer sorununun da havaalanı olduğunun altını çizen S. Selim Kandemir, uçak seferlerinin iptal edilmesinin hem sanayi ve ticaret erbapları hem de ilde potansiyeli olan üniversite öğrencileri ve Uşak halkı için önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Havaalanının atıl kalmasının yatırım verimsizliği olduğunu belirten Kandemir, bu konuda Uşak'a tekrar uçak seferlerinin başlaması konusunda destek istediklerinin altını çizdi.
UTSO Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, şura ile ilgili yaptığı açıklamada, dile getirdiklerin sorunların takipçisi olacaklarını ve lobicilik faaliyetlerine devam edeceklerini vurguladı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.