Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen bir tırda yapılan aramada 77 milyon 600 bin TL değerinde, 775 kilo 75 gram eroin ele geçirildiğini...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen bir tırda yapılan aramada 77 milyon 600 bin TL değerinde, 775 kilo 75 gram eroin ele geçirildiğini açıkladı. Söz konusu miktarın bugüne kadar Gümrük Muhafaza ekiplerince tek seferde ele geçirilen en fazla uyuşturucu olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince, Türkiye'den Bulgaristan'a gitmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen bir tırda yapılan aramada, 77 milyon 600 bin TL değerinde 775 kilo 75 gram eroin ele geçirildiğini bildirdi. Söz konusu miktarın, bugüne kadar Gümrük Muhafaza ekiplerince tek seferde gerçekleştirilen en büyük uyuşturucu yakalaması olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İran uyruklu A.E.'nin sürücülüğünü yaptığı ve J.S'nin ikinci şoför olarak bulunduğu, plastik yapımında kullanılan toz madde taşıyan tır, risk analizi kapsamında X-ray taramasına sevk edildi. Eroinin, aynı yoğunluktaki toz formunda yasal yükün arasına gizlenmiş olması sebebiyle taramada şüpheli yoğunluğa rastlanmadı. Buna karşın, tedirgin ve şüpheli tavırlar sergileyen araç sürücüleri, görevli memurların dikkati ve tecrübesi sayesinde yakalanmaktan kurtulamadı. X-ray taramasının ardından, dedektör köpekler ve diğer yardımcı kontrol ekipmanları ile aracın detaylı aramasının yapılması kararlaştırılarak araç arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpekler Zeus, Thea ve Benga ile yapılan aramada, dedektör köpeklerin TIR dorsesinin belirli bölgelerine aşırı tepki vermesi üzerine, dorsenin açılarak yükün incelenmesi kararlaştırıldı.

Gümrük Muhafaza ve Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin katılımı ile yapılan incelemede, araç içerisinde bulunan toplam 825 torba tek tek açılarak kontrol edildi. Kontrol sonucunda, 31 torba içerisinde aynı mahiyetteki yasal yükün içerisine gizlenmiş kahverengi toz madde olduğu belirlendi. Şüpheli maddeden alınan numunenin narkotik madde tespit cihazı ile analiz edilmesi sonucu, maddenin eroin olduğu tespit edildi. Olayda ele geçirilen toplam 775 kilo 75 gram eroinin piyasa değerinin 77 milyon 600 bin TL olduğu bildirildi. Olay sonucunda ele geçirilen uyuşturucu maddeye ve uyuşturucu taşımasında kullanılan tıra, Gümrük Muhafaza ekiplerince el konuldu. Şüpheli araç sürücüleri ise Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince gözaltına alınarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Olayın bağlantılarının ortaya çıkartılması için soruşturma başlatıldı."

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

Uyuşturucu Tacirlerine Büyük Darbe

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.