Uzmanlardan ’İş Stresini Eve Getirmeyin’ Uyarısı

Uzmanlardan ’İş Stresini Eve Getirmeyin’ Uyarısı

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, ruh ve beden sağlığınızın korunması, mutlu bir aile yaşamı için işi ve işin eve getirilmemesi uyarısında bulundu.

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, ruh ve beden sağlığınızın korunması, mutlu bir aile yaşamı için işi ve işin eve getirilmemesi uyarısında bulundu.

Günümüzde iş hayatı, günlük hayatının bir parçası olmaktan çıkıp hayatın tamamına yakınını işgal etmeye başladı. İş hayatının ağır yükü ve stresiyle baş etme yollarını ise Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç anlattı. "Uzun ve stresli bir günün ardından eve döndüğünüzde kendinizi, aile üyelerinden biri üzerine bu stresi yansıtırken bulursunuz" diyen Ergenç, "İngiltere Sağlık ve Güvenlik Kurumu (HSE) tarafından yapılan son araştırmalarda kişilerin hastalıklarının üçte birinin iş temelli stres nedeniyle oluştuğunu görüyoruz. Bu da konunun ne kadar önemli olduğunu göstermeye yetiyor" dedi.

Ergenç, işin eve getirilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Sorunlar büyüdükçe buna karşı koymak bir süre sonra imkansız hale geliyor ve patlamalar daha başka sorunları tetikleyerek durumu bir kartopu misali çığa dönüşebiliyor. Günümüz iş dünyasında bu söylediğimi uygulamanın zor olduğunu bir çok kişi söyleyebilir. Ben dahil özellikle bir çok danışman arkadaşımız bu durumu imkansız görebiliyoruz. Bence eve işi taşımanın anlamı yok. İşi ve stresini işte bırakmak bu işin en kolay çözümüdür. Ama bu durum tam anlamıyla mümkün görünmüyorsa da eve getirilen işlerin daha soft ve daha az stres içermesine gayret edebiliriz. Örneğin; evde sadece okumaları ya da araştırmaları yapmak daha az stresli olacaktır. Bununla birlikte, yine ailenize ayırdığınız vakit azalacağı için stres tümden dağılmayacaktır. Mobil cihazlar hayatımızın önemli birer parçası olarak hayatımızda önemli bir yer tutuyorlar. İş dünyası açısından da bunlardan vazgeçmek mümkün değil. Ancak iş için kullanılan cihazlarınız ile kişisel cihazlarınızı ayırarak en azından iş ile ilgili bazı şeylerin yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Kişisel tablet devrine geçiş yapabilirsiniz" dedi.

Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, şöyle devam etti:

"İş yerinde iyi bir ekibiniz yok ise işin tüm stratejik yükü üzerinize kalabilir. Bundan da kötüsü işlerin fiziki yönü de size kalırsa stresten kurtulmanın bir yolu yok. İyi bir ekip kurmanın vakti geldi. Stresi azaltmak için iyi bir ekip şart. Tabi ekibi kurmak yetmez. Özellikle yetki devri ve sorumluluk devrini de gerçekleştirmelisiniz. Sorumluluğu olmayan bir yetki devri stresi artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Hobilerin en sevdiğim yönü sizi, önce ruhen beslemesidir. Tabii fiziki olarak zamanınızı da alacaktır. Ama eve iş getirenler için bundan kurtulmanın en iyi yollarından biri de hobi sahibi olmaktır. Kolaydan başlayabilirsiniz. Örneğin; spor yapın ya da bisiklete binin. Eğer bunlar mümkün görünmüyorsa yazmaya başlayın. Hobi olarak yazar olun. Tecrübelerinizi yazın. Bence iyi bir kitap çıkabilir."

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.