Üzüm Rekoltesinde Komisyon Çalışmaları Başladı
Üzümde rekolte tahminlerinin 2017 yılı itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilmesi ve sonuçların da bakanlık yetkililerince...
Üzümde rekolte tahminlerinin 2017 yılı itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilmesi ve sonuçların da bakanlık yetkililerince açıklanacağının bildirilmesi üzerine Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 17 İlçede, ilçe müdürlerinin başkanlığında 17 İlçe Komisyonu ve İl Müdürü Başkanlığında da İl Komisyonu oluşturuldu.
Manisa'da 2016 yılında 793 bin 53 dekar bağ alanından 1 milyon 366 bin 904 ton üretim gerçekleştiği açıklanırken, 17 İlçede, aralarında ziraat odası başkan veya temsilcisi, ticaret borsası başkan veya temsilcisi yada diğer sivil toplum kuruluşlarının başkan veya temsilcilerinin bulunduğu, İlçe müdürlerinin başkanlık ettiği, 17 İlçe Komisyonu ve İl Müdürü Başkanlığında İl Komisyonu oluşturulduğu dile getirildi. Komisyonların ilçelerinde sofralık çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm, kurutmalık çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm ile şaraplık üzüm olmak üzere beş farklı konuda çalışmalar yapacağı, hazırlayacakları raporlarını İl Komisyonuna sunacakları öğrenildi. İl Komisyonu ise söz konusu raporları değerlendirip, imza altına alarak bakanlığa bildirilecek ve rekolte sonuçlarının açıklanması ise bakanlıkça gerçekleştirilecek.
Bakanlık talimatları doğrultusunda Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda üzümde rekolte tahminlerinin nasıl gerçekleştirileceğine dair eğitim toplantısı düzenlendi.
Eğitim toplantısında konu uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Turcan Teker tarafından; ülkesel birliktelik anlamında çalışmaların nasıl yapılacağı, hangi noktalara özellikle dikkat edilmesi gerektiği ve hangi verilerin alınması gerektiği konularında bir sunum gerçekleştirildi. Soru cevapların ardından eğitim toplantısının ilk bölümü sona ererken, ikinci bölümde katılımcılara, Ziraat Yüksek Mühendisi Oğuzhan Soltekin tarafından arazi çalışmaları konusunda bağ alanlarında uygulamalı eğitim verildi.
Toplantıya; Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Kaya, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Meran Kayhan, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, 17 İlçenin Müdürleri, Odalar, Borsalar ve Birliklerin temsilcileri ile İl Müdürlüğü konu uzmanları katıldı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.