V ile başlayan çiçek isimleri
V harfi ile başlayan çiçekler nelerdir, V ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.
Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "v ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "v harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "v ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde...
Çiçek Nedir?
Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.
Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.
Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.
V ile Başlayan Çiçek İsimleri
V ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca v harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.
- Vanilya Çiçeği
- Veronika
- Vapur dumanı çiçeği
- Vişne ağacı çiçeği
V Harfiyle Başlayan Çiçekler Hakkında Bilgi
Vanilya Çiçeği: Vanilya, Salepgiller familyasından tropikal bölgelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bir bitkidir. Yaprakları sapsız, yassı etlidir. Meyvesi 15-20 cm boyundadır. Vanilya çiçeği, tropik ülkelerde yetişen bir bitki olup vatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antiller’e uzanmaktadır. Vanilya çiçeği beyaz renktedir, olgunlaştıkça açık sarı renk alır. Yaygın kullanımını da bu renkten gelir. Vanilya çiçeğinin vanilya elde edilen çubuğu ise başlangıçta koyu yeşil renktedir. Olgunlaştıkça koyulaşır. Kahverengi renkte olan türleri de vardır.
Veronika çiçeği: Veronika; kuru çayırlarda, orman boşluklarında ve civarlarında, yollarda 1200 m rakım’a kadar olan yerlerde yetişir. Çok yıllık, sürüngen bir bitkidir. Boyu 10-30 cm arasındadır. Yaprakları yeşil-gri, kenarları tırtıllı, üstleri tüylüdür. Mart-Haziran arasında beyaz, açık mavi ve mor renkli çiçekler açar. İki çeşidine rastlanır. Açık mavi çiçekli olan dağ yavşan otu ve beyaz-mor açan veronica cymbalaria türüdür. Orman kıyıları ve meşe ağaçlarının altındaki veronikaların daha etkin olduğu söylenir. Ana Vatanı; Avrupa, Ön Asya ve Kuzey Amerika’dır.
Vapur dumanı çiçeği: Vapur dumanı çiçeği mor ve mavi tonlarındadır. Latince ismi Ageratum’dur. Ana yetişme bölgesi Güney ve orta Amerika’dır. Çiçeğin boyu ortalama olarak 10-12 santimetreye kadar çıkabilmektedir. Çiçek çok dallıdır ve dalların ucuna toplu halde çiçekleri bulunur. Bitki büyüdüğünde çiçekler bir gelin buketi şeklinde küresel bir boyut kazanmaktadır. Çiçeğin filizlenme ayı haziran ayıdır.
Vişne ağacı çiçeği: Anayurdu Anadolu ve Balkanlar olan vişne, 5–7 m kadar boylanabilir; 4 yaşındayken meyve vermeye başlar ve 40-50 yıl yaşar. Vişne, yuvarlak taçlı ve kiraza göre daha çalımsı görünüşlüdür. Gövdesi kırmızımtırak gri benekli, donuk ya da parlak renklidir. Dalları kirazınkinden ince ve yay gibi olup sarkıktır. Yaprakları da kirazınkinden daha küçük, ayası düz, parlak yeşil renkli ve tüysüzdür. İlkbaharda erken açan çiçekleri beyaz renklidir. Bir salkımında birden fazla ve altıya kadar değişen sayıda çiçek açar. Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlayan meyveleri, kirazdan biraz basıkçadır. Olgun vişneler, bol sulu ve siyaha yakın kırmızı renklidir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.