Vali Dirim’den Toki Köprüsü Açıklaması
Bartın Valisi Nusret Dirim, basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltıda polemik konusu olan TOKİ köprüsü hakkında açıklamalarda bulundu.
Bartın Valisi Nusret Dirim, basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltıda polemik konusu olan TOKİ köprüsü hakkında açıklamalarda bulundu.
Bartın Valisi Nusret Dirim, TOKİ köprüsü hakkında açıklama yaptı. Basın mensuplarına konuşan Vali Dirim, "
"TOKİ Köprüsü Bartın Irmağı Islah Projesi ile birlikte yürüyecek bir konu. Bu proje kapsamında proje başladığında Devlet Su İşleri yapacak bunu. Devlet Su İşleri'nin Bartın Irmağı Islah Projesini bu sene ihale etmesini umuyorduk ama bu sene ihale etmeyecek. Önümüzdeki sene ne olacağını da bilmiyoruz. Şu an barajlara hızlı bir şekilde yükleniyor. İnşaatı devam eden 3 tane barajı tamamlamak için DSİ ekipleri 24 saat çalışıyor ama ırmakla ilgili tıkanıklık var. Irmak Islahı Projesi çok büyük bir proje. Türkiye'nin örnek projelerinden birisi olacak. 14 kilometre ırmak-deniz şehrin içine gelecek. 6 metre sabit bir derinlikte olacak. Çevresi fore kazıklarla hiçbir şekilde dışarıdan kanalizasyon, atık su karışması imkansız hale getirilecek. Kanal ayrıca deniz taşıtlarının, kayıkların ve küçük gemilerin rahatlıkla seyahat edeceği bir hale dönüştürülerek çevresinde birçok sosyal alan oluşturulacak" dedi.
Projeyle ilgili DSİ'nin yerel yönetimlerden bazı beklentileri olduğunu söyleyen Vali Dirim sözlerine şöyle devam etti:
"Projenin 8 kilometrelik kısmında belediye alanında olan bölgeleri bile Devlet Su İşleri kamulaştırmayı kabul etti. Bazı alanlar, taşkın sahası olarak değerlendirilen alanlar rekreasyon alanlarına dönüştürülecek. O alanların kamulaştırılmasını kabul ediyor ama 6 kilometrelik bir bölümünün de belediye tarafından kamulaştırılma yapılmasını istiyorum. Belediyemiz de bu konuda bütçe imkanlarını gerekçe gösteriyor. Yaklaşık 80 milyon liralık bir kamulaştırma için "bütçe imkanlarım az" diyor."
"Benim anladığım kadarıyla DSİ bölgede bir heyecan olsun istiyorlar. Yoksa 400 milyon liralık bir projede 80 milyon lirayı da verebilir. 80 milyon lirada 400 milyonluk bir proje düşünüldüğünde çok büyük bir rakam değil. İlave bir 80 milyon lira vererek hepsini üstlenebilir ama bölge sahiplensin isteniliyor bence. Bu projeyi Devlet Su İşleri yapıp böyle kalmasın istiyor. Herkesin o bölge için bir heyecan duymasını istiyor. Kente hayat katan bir proje istiyor. Sanırım o heyecanı burada göremiyor."
"Kentte bir trafik sorunu yaşanıyor. Bartın'da özellikle okullar açıldığında trafik sorunu yaşanıyor. Tabi burada trafik olarak algıladığımız şey aslında büyük şehirlerde çok normal şeyler. Büyük şehirlerde bir yerden bir yere öyle yarım saatte gitmek filan çok keyifli kabul ediliyor. Bir boğazı geçmek 3-4 saat sürebiliyor. Burada 10 dakika bir araç dükkâna yük bırakacağı zaman insanlar bunu çok abartıyor. Tabi yoğun olmayan saatlerde getirebilir. Belki gece saatlerine yönelik uygulama gerçekleştirilebilir. Kent hayatı trafiksiz olmuyor. Bunu kabul etmek lazım. Kent hayatında mutlaka bir miktar trafik olacaktır. TOKİ Köprüsü yapıldığında trafik sorununun hemen çözüleceğini düşünmemek ve beklememek lazım."
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.