Van’da Girişimci Semineri
Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Teknik Destek Projesi 1. Girişimci Semineri düzenlendi.
Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Teknik Destek Projesi 1. Girişimci Semineri düzenlendi.
Double Tree by Hilton Otel yapılan ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Van İŞGEM Teknik Destek Projesi 1. Girişim Semineri; YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Görentaş, Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik'in de katılımıyla yapıldı. Ocak 2016'dan beri devam eden ve VANSİAD'ın girişimiyle hayata geçirilen proje seminerinin açılış konuşmasını yapan Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, Van İŞGEM'in 2005 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "İş geliştirme olayı Avrupa'da ve Amerika'da yıllar önce uygulanmış ve çok olumlu sonuçları alınmış bir uygulamadır. Fakat Türkiye'de 2004 yılında başladı ve biz kurulan ikinci iş geliştirme merkezi olduk. 2005 yılından itibaren yaklaşık 110 girişimcimize hizmet verdik. Bunlar içerisinde yaklaşık 18 tanesi başaramadı ve kapattı. Fakat 45'i hala devam ediyor. Bizler burada girişimcilerimize 3 farklı destek veriyoruz. İyi iş gücü olan, iyi projesi olan girişimcilerimiz gelip bizlere müracaat ediyor. Bir mekânsal destek veriyoruz. Kuracağı iş ile ilgili ihtiyaç duyduğu ölçekte ve nitelikte iş yeri desteği veriyoruz. Ayrıca KOSGEB aracılığıyla girişimcilik belgesi alanlar da İŞGEM'in desteklerinden faydalanabiliyor" dedi.
Van YYÜ Teknokent, OSB ve İŞGEM olarak farklı dengeler oluşturmak istediklerini anlatan Gedik, "2016 Ocak ayı itibariyle projemizi hayata geçirerek başlattık. Yaklaşık 9 milyon 200 bin Euro'luk bir bütçeli projedir. İŞGEM'in projesi, Van Sanayici ve İşadamları Derneğinin yürütmüş olduğu bir projedir. Bu projemizin bir tane ayağı var. Birincisi fiziki mekan yapımıyla ilgilidir. Yani kapasiteyle alakalıdır. 30 tane yeni modern iş yeri yapıyoruz. Bir tane çok amaçlı konferans salonumuz var. İnşaatlarımız devam ediyor. Mayıs sonu itibariyle inşallah bitiyor. Türkiye'de daha önce hiç uygulanmamış bir şeyi uygulamak istiyoruz. Biz yeni kurulan işletmeleri 5 yıl boyunca besliyoruz. Finansal katkı vererek sağlıklı büyümelerini sağlıyoruz. İnşallah güzel çalışmalarla Türkiye'ye örnek olacağız" diye konuştu.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, İŞGEM'in Türkiye'nin 19 ilinde olduğunu belirterek, "Bunlar arasında en etkin ve en iyi fonksiyonu yerine getiren İŞGEM Van'dakidir. Bundan dolayı kendilerini takdir ediyoruz. Bu anlamda Van'a katacakları çok şey var. Biz Teknokent olarak İŞGEM ile farklı bir protokol yaptık. Girişimci sadece bulunduğu alanı düşünürse kaybeder. Yani Van'ı düşünürse kaybeder, girişimci bütün dünyayı düşünmelidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından seminer YYÜ İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Reha Saydan'ın ve YYÜ Teknokent Genel Müdürü Necati Görentaş'ın KOBİ ve İnkübatör kavramları ile Teknokent ve İŞGEM hakkında yaptıkları sunumlarla devam etti.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.