Velilerin Servis Çilesi
Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Kümeevleri'nde yaşayan ve çoğunluğu çiftçilik ile geçimini sağlayan vatandaşlar, çocuklarını okula götürecek bir servis istiyor.
Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Kümeevleri bölgesinde yaşayan veliler çocuklarını okula göndermek uğruna işe gidemiyor. En yakın okula yaklaşık 2 buçuk kilometre uzaklıkta olan bölgeye mevzuatlar gereği servis verilmezken, yolların da bozuk olması nedeniyle hiçbir özel öğrenci servisi de hizmet veremiyor.
Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Kümeevleri'nde yaşayan ve çoğunluğu çiftçilik ile geçimini sağlayan vatandaşlar, çocuklarını okula götürecek bir servis istiyor. Yolların toprak olduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, bölgenin de ıssız olması nedeniyle çocuklarını okula kendileri götürmek zorunda kalıyor. Mevzuatlar gereği taşımalı eğitimin yapılamadığı bölgede yolların toprak ve bozuk olması nedeniyle özel öğrenci servisleri de hizmet veremiyor. Öğrencilerini kendileri okula götürmek durumunda kalan veliler ise bir işe girip çalışamamaktan şikayetçi. 6 çocuğundan 3'ünü okula gönderebildiğini ve onlar mezun olduktan sonra okula başlayan diğer 3 çocuğunu açık öğretimden okuttuğunu söyleyen öğrenci velisi Selahattin Alatürk, "6 tane çocuk okuttum. 6 çocuktan 3'ünü en son açıktan okutuyorum. Çünkü götürüp getirme yok. Ya bölgede bir okul yapılsın ya da bizi taşımalı eğitime tabi tutsunlar. Başka da çaremiz yok. Ya da göndermeyeceğiz" dedi.
"Çocuğumu okula bırakmaktan işe gidemiyorum"
Ders saatlerinin farklı farklı olması nedeniyle her bir çocuğunu farklı saatlerde okula bıraktığını söyleyen öğrenci velisi Mehmet Sürmeli ise "Ben sabah saat 7'de bir tane öğrenciyi okula yaya götürüyorum. Dönüş yapıyorum 8 buçukta diğerini götürüyorum. Dönüş yapıyorum. 12'de kız çocuğunu birinci sınıfa götürüyorum. Saat 3'te diğerini alıyorum. 5 buçukta da diğer çocuğu alıyorum. Benim ayaklarımda derman kalmadı. Buraya bir çare bulunması için illa bir köpeğin çocuğu parçalaması mı gerekiyor. Ya da bir çocuğun yolda birileri tarafından kaçırılması mı gerekiyor. Manisa'da iş dolu. Ama ben çocuğumu bırakıp da işe gidemiyorum. Eve geliyorum kadınlar diyor ekmek yok, bulgur yok, pilav yok. İşe gidemiyorum nasıl getireyim eve" dedi.
"O bölgede okula ihtiyaç var"
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise bölgede çok sayıda öğrenci olduğunu ve bölge için okula ihtiyaç olduğunu söyledi. Bölgede okul ihtiyacını karşılamak için geçtiğimiz yıllarda arsa bulma çalışmaların başladığını ve arsa bulunması halinde okul yapımı için çalışma başlatılabileceğini belirtti. Şengül ayrıca sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurum ve kuruluşların bölge için servis sağlaması için de çağrıda bulundu. Şengül, "Oradaki vatandaşlarımız her sene servis için başvuru yapıyor. Ancak taşıma yönetmeliğine girme şansı yok oranın. Bizim şu an yapabileceğimiz, bir arsa bulunarak bir okul yapılabilir. Ona uğraşabiliriz. Arsa araştırması yapmak lazım. Sosyal sorumluluk projesi adı altında bazı kurum ve kuruluşlar onlara servis tutabilir. Ya da kendileri bir servis tutabilir. Ücretini karşılamak kaydıyla. Orası için arkadaşlar bir arsa araştırmasına girişmişlerdi. Orada köprüden geçerken çocuğa araç çarpmıştı. O bölgeyi toparlayacak bir okul olsa iyi olur. İhtiyaç var. Orada orta okul olsa olur. Belediyeye sorduk. Bir arsa tespiti yapamadılar. Ama oraya bir arsa tespiti yapacağız. Orada okula ihtiyaç var" dedi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.