Vodafone’dan Bursa’ya Dev Yatırım
Vodafone Türkiye, Bursa için yaptığı 130 milyon TL yatırım ve sunduğu hizmetlerle Bursalı işletmeleri dijitalleşmede Türkiye'nin önüne taşıdı.
Vodafone Türkiye, Bursa için yaptığı 130 milyon TL yatırım ve sunduğu hizmetlerle Bursalı işletmeleri dijitalleşmede Türkiye'nin önüne taşıdı.
Türkiye'nin dijital dönüşümünde önemli rolü bulunan Vodafone, bu vizyon çerçevesinde Bursa'da gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı. Bursa'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Vodafone'un Bursa'daki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi. Aksoy, şunları söyledi:
"Türkiye'nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone'un 2006 yılından bu yana toplam yatırımları 18 milyar TL'yi aştı. Vodafone Türkiye olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımızdan ve iş sonuçlarımızdan gurur duyuyoruz. Türkiye'nin potansiyeline duyduğumuz inançla yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Türkiye'nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden olan Bursa'ya büyük önem veriyoruz. Bursalılara ileri mobil teknolojileri sunarak Bursa ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Bursa halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. Bursa'nın nüfusunun %89'unda mobil telefon aboneliği bulunmaktadır. Biz de gerek Bursa, gerekse Marmara Bölgesinde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 5 yılda Bursa'ya yaklaşık 130 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Bursa'daki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz.16 yatırımcımızın bulunduğu Bursa'da 39 mağazayla faaliyet gösteriyoruz. Bursa'da toplam 600 kişiye istihdam sağlıyoruz. Vodafone Red Academy aracılığıyla, Bursa'da faaliyet gösteren 198 bayi çalışanımız için perakende, ürün ve hizmet eğitimleri, 72 kurumsal bayi çalışanımız için ise kurumsal müşteri yönetimi eğitimleri düzenledik."
Bursa'da 10 ana sınıfı Vodafone'dan
Bursa'da sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Aksoy, "MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz "Geleceğe İlk Adım" projemiz kapsamında, Bursa'da10, Marmara Bölgesi'nde 65 ana sınıfımız bulunuyor. Projemiz kapsamında Bursa'da bin 402, Marmara Bölgesi'nde 8 bin çocuğumuzun kaliteli okul öncesi eğitim almasına destek verdik. UNDP ve Habitat İçin Gençlik Derneği ile birlikte yürüttüğümüz "Bilgisayar Bilmeyen Kalmayacak" projemiz kapsamında, Bursa'da 12 bin 650, Marmara Bölgesi'nde 188 bin 640 gencimize ücretsiz bilgisayar eğitimi sağladık" diye konuştu.
"Yarına Hazırım Platformu ile Bursa'da bin 585 işletme teknoloji koçluğu aldı"
Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme ve ekonomik kalkınma hedeflerine erişmek için ihracat kapasitesini artırması gerektiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:
"İhracatta başarıyı getirecek, rekabette bizi bir adım öteye taşıyacak çözüm, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme. Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaşmasında dijitalleşme önemli rol oynayacak. İhracat gibi ülke ekonomisinin gelişmesinde kritik önem taşıyan bir alanda daha başarılı ve verimli sonuçlar elde etmek için dijital çözümlere yönelmemiz gerekiyor. Vodafone olarak, Dijital Dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye'de işletmelere dijitalleşme konusunda ilham vermeyi ve dijital bağlantılı yaşamı onlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Yarına Hazırım Platformumuz ile işletmelerin Dijitalleşme Endeksi'ni hesaplayarak onlara yarına bugünden hazır olmak için ihtiyaç duydukları çözümler konusunda yol gösteriyoruz. Son 2 yılda her ölçekten 42 bini aşkın işletmeye ulaşarak Türkiye'nin Dijitalleşme Endeksi'ni belirledik. Bu dönemde yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardığımız Türkiye Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yarına Hazırım Platformu'nda Bursalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere bin 585 Bursalı şirkete ulaştık. Bu şirketlere teknoloji koçluğu hizmeti verdik. Bursalı şirketlerin Dijitalleşme Endeksini yüzde 58 olarak hesapladık. Bursa dijitalleşmede Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Bursalı şirketler dijital dönüşümü kucaklıyor, rakiplerine fark atıyor. Bursa'daki işletmelerin Dijital Dönüşümde atabileceği somut adımlar da mevcut. Örneğin, 10 işletmeden 8'i sahada araç kullanıyor. Ancak yüzde 15'e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan Araç Takip Çözümü'nü bu işletmelerin yüzde 55'i kullanmıyor"
Çilek Mobilya dijitalleşme endeksini yüzde 70'e çıkardı
1995 yılında İnegöl'de kurulan Çilek Mobilya, çocuk odası tasarımında yenilikçi çözümler sunuyor. Halihazırda 5 kıtada 66 ülkede hizmet vermekte olan ve bugüne kadar 3 milyondan fazla çocuğun odasına giren Çilek Mobilya, çocuk odası tasarım süreçlerinde daha yenilikçi çözümler geliştirmek için tasarım ekibine ilham verebilecek yüksek çözünürlükte resim ve video sağlamaya ihtiyaç duyuyordu. Vodafone'un 4.5G destekli Akıllı Bas Konuş servisini içeren mobil cihazları kullanmaya başlayan Çilek Mobilya tasarım ekibi, farklı ve ilham veren tasarım örneklerini çekip birbiriyle paylaşmaya ve sahadan çok daha hızlı bir şekilde geribildirim almaya başladı. Saha tarafından her gün 6 GB veri aktarımı sağlanan Vodafone çözümü sayesinde yenilikçi tasarımlar için yüksek kalitede video ve resim arşivi oluşturuldu. Çilek Mobilya'nın yeni tasarımları hayattan ilham almaya başlarken, tasarım süreçleri de %20 hızlandı. Böylece Çilek Mobilya, Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 70'e çıkarmayı başardı.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.