Yalova Güneyköy
Güneyköy Köyü haberleri, Yalova Güneyköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güneyköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yalova Köyleri Arasında yer alan Güneyköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Yalova Güneyköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneyköy köyü son dakika gelişmeleri, Güneyköy köyüne özgü yemekler, Yalova Güneyköy köyünün tarihi, Güneyköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güneyköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Güneyköy, Yalova ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güneyköy Köyü Resimleri ve Güneyköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Yalova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Güneyköy Yalova Arası Kaç Km? Yalova Hava Durumu? Yalova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yalovalı iseniz Yalova Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Yalovalı Ünlüler arasında Yalova Güneyköy Köyünde doğan biri var mı? Yalova Doğumlu Ünlüler Kimler?
GÜNEYKÖY KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Güneyköy, Yalova ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köy. Köy, Yalova il merkezine 16 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köy 1896'da Dağıstan'dan gelen göçmenler tarafından kurulmuştur. Köyün ilk resmi adının 1899'da Almali ya da Elmaalanı olarak verildiği başbakanlık arşivlerinde geçer.
Almali ismi kullanılırken, Sultan Reşat'ın köye gelmesi ve köyü çok beğenerek buraya bir çeşme yaptırmasından sonra 1910 yılında adı Reşadiye olarak değişmiştir. 1934'te İstanbul sınırının en güney kıyısında yer alması dolayısıyla Güneyköy adını almıştır.
750 hane, 3 cami, 2 resmi okul ve medresesi olduğu bilinen köy, Kurtuluş savaşı yıllarında Yunan istilasına uğradığından ahalisi üç yıl Geyve ve Adapazarı yörelerine göçmüştür. savaş sonrasında bu nüfusun ancak bir bölümü geri dönebilmiştir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.