Yaralı Hayvanlara Olay Yerinde Müdahale Edecek Olan "Haybulans" Hizmete Girdi

Yaralı Hayvanlara Olay Yerinde Müdahale Edecek Olan "Haybulans" Hizmete Girdi

Artvin Belediyesi tarafından yaralı hayvanlara olay yerinde cerrahi müdahale edecek olan hayvan ambulansı "Haybulans" hizmete girdi.

Artvin Belediyesi tarafından yaralı hayvanlara olay yerinde cerrahi müdahale edecek olan hayvan ambulansı "Haybulans" hizmete girdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, başta sokak hayvanları olmak üzere her türlü canlı hayvana hizmet verecek olan "Haybulansın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "Hayvan ambulansımız başta sokak hayvanları ve evcil hayvanlar olmak üzere yabani hayvanlara da hizmet edecek. Veteriner hekimimizin talebi ve projesiyle şehrimizde aktif faaliyet gösteren Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Artvin İl Temsilcisi Taner Köse kardeşimizin de yönlendirmesiyle bir ambulansı hayvan ambulansına çevirdik. Biz bu şehrin ölüsüne de, dirisine de, hayvanına da, insanına da, çiçeğine de böceğine de hizmet etmeye devam ediyoruz. "Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz" Bu inancımızın gereği. Merhametimizle bu hayvanlara bakıyoruz. Hayvanlar Allah'ın insanlara bir emaneti. İnşallah bu aracı çok kullanmak zorunda kalmayız. Ama Artvin tarım ve hayvancılık şehri. Başka şehirlerden hayvanlar şehrimize getirilip bırakılıyor. Zaman zaman yaralanmalar oluyor, tedavi etmemiz gerekiyor. Neticede onlarınki de can. Milletimizin devletimizin imkânları buna el veriyor, biz de bu hizmeti yapıyoruz" dedi.

Hayvan barınağı projesi hakkında da bilgi veren Kocatepe, hayvan barınağı projesinin 2 buçuk milyon liralık bir yatırım olduğunu, ihalesinin ve yer tesliminin yapıldığını belirterek Nisan ayı itibariyle de barınak yapılmasına başlanacağını sözlerine ekledi.

Veteriner hekim Mesut Yaşar Avcı'da ambulansta 3 kişinin görev alacağını belirterek, Alo "153"'e gelen ihbarlarla hayvanlara müdahale edileceğini söyledi. Avcı, 6 ayda yaklaşık 90 sokak hayvanı olmak üzere 15 kadar da yabani hayvana müdahale ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Haybulansın içinde kafes, köpek taşıma sedyesi, yakalama sopası, kedi filesi ve kedi kafesinin yanı sıra serum seti, oksijen tüpü ve ekipmanı, cerrahi operasyon malzemeleri, yaralı hayvanın kliniğe getirilmesi sürecinde veteriner hekimin müdahale yapabileceği alan bulunuyor.

Vatandaşlar, "153" ya da "444 7 008" nolu telefonları arayarak yaralı hayvanlar için Haybulansı çağırabilecek.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.