Yardım Tırları Halep’e Yola Çıktı

Yardım Tırları Halep’e Yola Çıktı

Halep'e yardım için toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Ankara'dan yola çıktı.

Halep'e yardım için toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Ankara'dan yola çıktı. Türkiye Diyanet Vakfı Yurtdışı Bahri Hizmetler Sorumlusu Taşkın Bumin Ayrancı, "Devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız konuyla ilgili hassasiyeti göstererek bu anlamda Suriye'den kardeşlerimizin güvenli bir şeklide Türkiye'ye yakın olan bir bölgede bir kampta konaklamalarını sağlamak için çalışmalar sürdürüyorlar" dedi.

Halep'teki yoğun bombardıman ve çatışmanın ardından günlerdir aç susuz halde barınacak yer bulamayan halk için Diyanet İşleri Başkanlığı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun başlattığı yardım kampanyası sonucu toplanan insani yardım malzemeleri Halep'e gönderiliyor. Ankara'dan hareket eden tırlar, İstanbul'dan ve Gölbaşı'ndan yola çıkacak tırlarla buluşmak üzere bayraklarla konvoy halinde Ankara-Konya Yolu Mevlana Kapı mevkiinden yola çıktı.

Türkiye Diyanet Vakfı Yurtdışı Bahri Hizmetler Sorumlusu Taşkın Bumin Ayrancı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH Yardım Vakfı) Başkanı Mustafa Sinan, basın mensuplarına yardımla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir süre önce de bölgeye yaklaşık 30 tır yardım malzemesi gönderdiklerini vurgulayan Ayrancı, "Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye genelindeki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla "Halepte İnsanlık Ölmesin" adı altında bir insanı yardım kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede bugün burada yine farklı sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği "Halep'te Bir Koridor Açılsın" konvoyunu da Ankara'dan yedi tır insani yardım malzemesini yola çıkartmak için buradayız. Buradaki programın ardından tırlarımız direkt Reyhan ve Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru hareket edecek, inşallah gece ilerleyen saatlerde oradaki kardeşlerimizle buluşacak. Bundan 3-4 gün öncesinde yine bizler bölgeye yaklaşık 30 tır yardım malzemesini gönderdik. Bir kısmı ihtiyaç sahiplerine ulaştı, bir kısmını ise muhtemel Halep'ten hareket edecek ve Türkiye sınırına doğru yaklaşacak olan mülteci kardeşlerimize, Suriyeli kardeşlerimize dağıtılmak üzere depolarımızda bekletiyoruz" şeklinde konuştu.

"Can güvenliği de önemli"

Can güvenliğinin önemini vurgulayan Ayrancı, "Tabi ki can güvenliği her şeyden önemli, devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız konuyla ilgili hassasiyeti göstererek bu anlamda Suriye'den kardeşlerimizin güvenli bir şeklide Türkiye'ye yakın olan bir bölgede bir kampta konaklamalarını sağlamak için çalışmalar sürdürüyorlar. Tabi ki ilk etapta can güvenliği önemli ama oradan gelen kardeşlerimiz bilindiği gibi son 2-3 aydır yoğun bombardıman altında ve yaşam şartları sıkıntılı bir şekilde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bu onların son 10 gündür yaşadığı açlığa ve zülme en azından bir takviye olacak ve onların günlük ihtiyaçlarını giderebilmeleri de can güvenliğinin yanı sıra bizim için çok önemli. Şuan bölgede Reyhan ve Gaziantep, Kilis'te Türkiye Diyanet Vakfının uzmanları çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyorlar. Burada ilk önce Halep tarafından gelecek mültecilerin konaklama ve barınmalarıyla alakalı çalışmaları var. Yapılan tespitler doğrultusunda biz de bir aksiyon alarak orada kucak açmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Yardım tırlarına ve yardıma gidecek görevlilere seslenen İHH Başkanı Sinan ise, "Arkadaşlar şimdi uzun bir yola çıkıyorsunuz, buradan Cilvegöz'üne kadar gideceksiniz, cumartesi günü de orada güzel bir miting olacak. Diğer illerden gelen arkadaşlar ile bugün akşam Konya'da bir araya geleceksiniz. Cilvegöz'ünde inşallah on binlerce kardeşimiz Allah'ın lanetin üzerine olan zalimler için orada mazlumların hakkını savunacaklar. Bizlerin burada yaptığı iş zalime karşı mazlumdan yana olmak. Burada bir sürü sivil toplum kuruluşu temsilcimiz var, çocuklar, kadınlar herkes burada çünkü zalimler orada" diye konuştu.

Yardım Tırları Halep’e Yola Çıktı

Yardım Tırları Halep’e Yola Çıktı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.