Yargı Reform Strateji Belgesi 30 Mayıs’ta Açıklanıyor

Yargı Reform Strateji Belgesi 30 Mayıs’ta Açıklanıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin 30 Mayıs Perşembe günü açıklanacağını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 30 Mayıs Perşembe günü inşallah 2023’e kadar olan yargı reformunu tüm kamuoyu ile paylaşacak. Bizim temel yak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin 30 Mayıs Perşembe günü açıklanacağını söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 30 Mayıs Perşembe günü inşallah 2023’e kadar olan yargı reformunu tüm kamuoyu ile paylaşacak. Bizim temel yaklaşımımız, insanımızın özgürlüğünü ve ekmeğini daha da arttırarak, Türkiye’yi büyütmek ve geliştirmektir. Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenlere, Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmak isteyenlere daha fazla birlik diyelim, kardeşlik diyelim. Ülkemizi terörle diz çöktürmek isteyenlere karşı daha fazla kararlı duruşumuzla inşallah bayrağımızı, cennet vatanımızı daha güzel yerlere hep birlikte taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

GÜVEN ÇITASI YÜKSELECEK

Yargı Reformu Strateji Belgesi’yle yargıya olan güven çıtasının yükseleceğini dile getiren Bakan Gül, “Yargının üç kurucu unsuru fonksiyonel olarak birbirlerinden farklı işlevi var. Hiyerarşik işlev anlamında bir farklılık olduğunu söylemek doğru olmaz. Dolayısıyla iddiada savunma da yargılama da eşit derecede önemlidir ve değerlidir. Bağımsız savunma olmadan yargı bağımsızlığını sağlayamayız. Avukatlar olmadan hakları etkin bir şekilde koruyamayız. Avukatlar toplumun ve bireyin haklarını koruyan, adalet tasavvurunu yaşatan kamusal aktörler olduğuna inanıyoruz. Esasen avukatların rolü yargılama faaliyetleriyle de sınırlı değildir. Avukatlar savunma görevini ifa ederken aynı zamanda hukuk bilgileriyle muhakemeye yetenekleriyle vatandaşın ve toplumun sorunlarını çözme anlamında da çok önemli bir köprü vazifesi kurmaktadırlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.