Yarının Köyleri Projesi İzmir Ulamış Köyü’nde Devam Ediyor

Yarının Köyleri Projesi İzmir Ulamış Köyü’nde Devam Ediyor

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürütülen Yarının Köyleri projesi, Adana’nın ardından İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Ulamış Köyü’nde ikinci dijital merkezini açtı.

Proje, kırsal kalkınmayı desteklemek ve yerel ekonomiyi güçlendirmek amacıyla çeşitli eğitimler ve dijital araçlar sunuyor.

Projenin Amaçları ve Uygulamaları

Yarının Köyleri projesi, gençler, kadınlar ve engelli bireyler başta olmak üzere tüm üreticilere e-ticaret, ürün geliştirme, markalaşma, finans ve kalite gibi konularda eğitim ve danışmanlık sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, akıllı tarım uygulamalarıyla verimliliği artırmayı amaçlıyor. Ulamış Köyü’nde kurulan dijital merkezde, yüksek nitelikli bilgisayarlar, ürün fotoğrafçılığı ekipmanları, robotik ve kodlama setleri, 3D yazıcılar gibi teknolojik imkanlar bulunuyor. Bu merkez, sadece Ulamış Köyü’ne değil, çevredeki diğer köylere de hizmet veriyor.

Proje Kapsamında Hedeflenen Ürünler

Ulamış Köyü’nde odaklanılacak ürünler arasında enginar, zeytin, karakılçık buğdayı, keçiboynuzu, keçe-kök boya ve iğne oyası yer alıyor. Bu ürünlerin ulusal ve küresel pazarlarda yüksek satış potansiyeline sahip olması hedefleniyor. Yöre halkına, kooperatiflere ve üretici birliklerine uygulamalı ürün geliştirme, çeşitlendirme, sertifikasyon, markalaşma, paketleme ve e-ticaret konularında eğitimler veriliyor. Bu eğitimler, köy halkının dijital becerilerini artırarak ekonomik kalkınmalarına katkı sağlıyor.

Gelecek Hedefler

Yarının Köyleri projesi ile beş yıl içinde 10 köye dijital merkez kurulması ve 1 milyondan fazla kişiye ulaşılması planlanıyor. Proje tamamlandığında, yeni e-ticaret girişimcisi oranının yüzde 60 artması öngörülüyor. Ayrıca, akıllı tarım teknolojileri sayesinde kaynak tasarrufu sağlanması ve ürün verimliliğinin artırılması hedefleniyor.

Detaylı bilgi için tıklayın...

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.