Yaşamak Ve Çalışmak İçin En İyi 4. Şehir Tekirdağ

Yaşamak Ve Çalışmak İçin En İyi 4. Şehir Tekirdağ

Tekirdağ, uluslararası bir derginin 2016 yılı için yayımladığı "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasında İstanbul, Ankara ve İzmir'den...

Tekirdağ, uluslararası bir derginin 2016 yılı için yayımladığı "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasında İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra 4. sırada yer aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir olarak tüm birimleriyle ve bütün yatırımlarıyla Türkiye'nin Balkanlar'a ve Avrupa'ya açılan kapısı olacaktır" dedi.

Tekirdağ, uluslararası bir derginin 2016 yılı "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasında 4. sırada yer aldı. Dergide listenin sürprizlerinden olarak belirtilen Tekirdağ için "Sanki sihirli bir değnek değmiş gibi geçen senenin 9.'su, bu sene beş sıra birden kazandı ve dört ana kategorinin üçünde yükselmeyi başardı" ifadeleri kullanıldı. Özellikle yaşanabilirlik endeksinde 27 sıra birden sıçrayan Tekirdağ'ın 4. sırada yer almasında kent nüfusunun zenginliği, altyapı kalitesi, işsizlik oranının düşüklüğü, elektrik üreten bir şehir olması gibi etkenler ile konut satışının nüfusa göre en yüksek ikinci şehir olması da rol oynadı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tekirdağ 38 aydır Büyükşehir Belediyesi, 22 ay daha hizmet edeceğiz. Bu süre içerisinde zamanı çok iyi değerlendirerek, çalışma saatlerini de aşarak, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar Tekirdağ'a hizmet anlayışı içerisindeyiz" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar düşünüldüğünde Tekirdağ'ın 4. olmasının sürpriz olmadığını ifade eden Başkan Albayrak, "Tekirdağ'ı konumu itibariyle incelediğimizde ve vizyonu itibari ile incelediğimizde çok önemli özellikleri var. Konumu itibari ile iki denizden komşu, Marmara Denizi'nden 135 kilometre, Karadeniz'den 2.5 kilometre kıyısı var. Bunun haricinde Allah çok büyük doğal güzellikler vermiş Tekirdağ'a. Önemli olan bu güzelliklerin çok iyi şekilde değerlendirilmesi. Gayet samimi söylüyorum bu 3 yıl içerisinde özellikle ağırlık verdiğimiz konu altyapı yatırımlarıydı. Zaten, Forbes Dergisi'nin de göstermiş olduğu kriterlerin başında sağlam bir altyapı geliyor. Biz bu gün geldiğimiz noktada bin 500 kilometre altyapı yaptık, bize bağlı olan TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından. Bunun 690 kilometresi kanalizasyon, 730 kilometresi içme suyu ve 90 kilometrede yağmur suyu hattı yaptık. Bunların hepsi yapıldıktan sonra Tekirdağ çevresel olarak çok iyi bir konuma geldi. Bu sene 2 olan mavi bayrak sayımız 4'e yükseldi. Bizim hedefimiz, hizmet süremizin sonunda altyapıyı bitirerek bütün biyolojik arıtmaları devreye sokarak, Marmaraereğlisi'nden Şarköy'ün çıkışına kadar mavi bayrak almak" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ'ın nüfusun artmasına rağmen işsizlik oranının en düşük illerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, şöyle devam etti:

"Tekirdağ, nüfus artış hızı en çok olan il, 2017 nüfus sayımında da 1 milyon nüfusu bulacağız. Türkiye'nin her tarafından Tekirdağ'a göç geliyor. Tekirdağ'ın sanayileşme vizyonu, tarım ve hayvancılık vizyonu, eğitim, turizm, üniversite vizyonu ve lojistik vizyonu. Bütün bu 5 vizyonu ortaya koyduğumuz zaman ben şunu net bir şekilde söylüyorum; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin birinci hizmet süresini tamamladığı 2019 yılında ve daha sonraki dönemlerinde Türkiye'nin büyükşehirleri arasında yıldızı parlayan en büyük iller arasında olacaktır buna inanıyorum. Hatta Balkanlar'ın da en önemli merkezlerinden biri olacaktır. Gerçekten büyük yatırımlarımız var, bu senenin sonunda 1 milyarlık yatırımı bitirmiş olacağız."

"Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olacak"

Tekirdağ'ı modern bir kent haline getirmek için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Başkan Albayrak, "11 ilçeye 11 okul yaptık, bütün ilçelerimizde altyapıyı tamamlamak üzereyiz. Sağlıklı içme suyuna kavuşturduk ve bu sene plajlarında temizliğini Büyükşehir olarak üzerimize aldık, sahillerin bütün temizliğini. Bunun dışında ulaşım konusunda Ulaşım Master Planı tamamlandı. Adım adım Tekirdağ bizim verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimiz bir büyükşehir haline gelecek ve 2019'da da 2014 seçimlerinde verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmiş olmanın mutluluğu içinde olacağız. Son olarak şunu söylemek istiyorum; Tekirdağ Büyükşehir olarak tüm birimleriyle ve bütün yatırımlarıyla Türkiye'nin Balkanlar'a, Avrupa'ya açılan kapısı olacaktır" şeklinde konuştu.

Tekirdağ'da yaşayan vatandaşlardan Esra Çelik, İstanbul'dan Tekirdağ'a taşındığını aslen Tekirdağlı olduğunu belirterek, kentten kopamadığını kaydetti. Çelik, "Tekirdağ'ı güzel yapan huzurlu olması, sakin olması, güvenli olması. Özgürce sokaklarında geziyor olabilmemiz, saat kaç olursa olsun. Tekirdağ bu yüzden çok güzel bir yer" diye konuştu.

Tekirdağ'da özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yaptığını belirten Yunus Akyol ise, çocukluğundan beri Tekirdağ'da yaşadığını aktararak, "Tekirdağ'da büyük bir gelişme olduğunu görüyorum, ancak bu yetersiz bir gelişme. İşsizlik evet Tekirdağ'da yok, herkes istediği zaman iş bulabilir. Yaşam konusunda çok özgürlükçü bir şehir Tekirdağ, bu yönüyle çok iyi. Şehirlerin özgürlükçü olması güzel bir şey. Avrupa'yı kendisine örnek alıyor diyebiliriz. Belediyecilik noktasında ise geçmiş yıllarda pek hizmet edilmemiş, altyapı yapılmamış bunu şimdi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşamak Ve Çalışmak İçin En İyi 4. Şehir Tekirdağ

Yaşamak Ve Çalışmak İçin En İyi 4. Şehir Tekirdağ

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.