Ydü “Kozmetik Dermatoloji Çalıştayı” Gerçekleştirildi
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde "Kozmetik Dermatoloji Çalıştayı" gerçekleştirildi
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde "Kozmetik Dermatoloji Çalıştayı" gerçekleştirildi
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde, gerçekleştirilen Kozmetik Dermatolojik çalıştayı katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Çalıştay hakkında bilgiler veren Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Pertevniyal Bodamyalızade, amaçlarının son zamanlarda oldukça popüler hale gelen kozmetik dermatoloji uygulamalarından botulinum toksini (botoks), dolgu ve ameliyatsız olarak gerçekleştirilen organik iplikle yüz germe uygulamaları hakkında toplumun bilgisini arttırmak olduğunu söyledi.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen "Kozmetik Dermatoloji Çalıştayı" teorik dersler ve pratik uygulamalar olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Kozmetik dermatoloji uygulamaları hakkında eğitim, bilgilendirme ve anatomi pratik salonunda kadavra üzerindeki çalışmaların gerçekleştirildiği ilk günün ardından, çalıştayın ikinci gününde Deri ve Zührevi hastalıklar Anabilim Dalı Polikliniği'nde hasta başında uygulamalı çalışma ortamı düzenlendi. Botoks, dolgu ve son zamanların oldukça ilgi gören kozmetik dermatoloji işlemi organik iplikle ameliyatsız yüz germe, çalıştaya katılım için başvuruda bulunan hastalara uygulandı.
Tüm uygulamaların, Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı uzmanları Yrd. Doç. Dr. Pertevniyal Bodamyalızade, Yrd. Doç. Dr. Didem Mullaaziz, Uzm. Dr. Serap Maden ve Uzm. Dr. Olcay Korkmazel tarafından gerçekleştirildiği çalıştayda katılımcıların uygulama öncesi fotoğrafları çekilerek, dermatolojik hikayeleri alındı. Sonrasında hastanın cilt tipine ve cildinin ihtiyaç duyduğu işleme karar verilen katılımcılara lokal anestezik krem uygulanarak botoks, dolgu ve organik iplerle cilt germe işlemleri gerçekleştirildi.
Botoks
Botulinum toksini cl. botulinum bakterisinden elde edilen bir çeşit nörotoksindir. Yüzde, kasların kasılmasına yol açan sinirsel uyarıları bloke ederek etki etmektedir. Yüz kaslarına az miktarda botulinum nörotoksini enjekte edildiğinde kaslarda paralizi denilen gevşeme meydana gelmekte ve kırışıklıklar kaybolmaktadır. Örneğin gülümseme sırasında göz etrafında oluşan "kaz ayağı" görünümü ortadan kaybolmakta ve daha yenilenmiş bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Yaşam boyunca güneş, stres, sigara kullanımı, hava kirliliği, menopoz ve yıllar içinde meydana gelen yaşlanma belirtileri gibi pek çok etken ciltteki kırışıklıkları arttırmakta, Botoks tedavisi ile yüzdeki kırışıklıkların giderilerek, daha genç bir görünüm kazanması sağlanmaktadır. Tedavi sonrasında günlük hayata hemen geri dönmeyi mümkün kılan Botoks, vücutta birikim ve bağımlılık yapmayan, kalıcı yan etkisi olmayan biyolojik bir üründür.
Dolgu
Dolgu, çeşitli sebepler ile oluşmuş derin kırışıklıkları, hacim ve kontür kaybı olan bölgeleri doldurmak için yapılan bir estetik uygulamadır. İçeriğinde vitaminler ve asitler bulunan dolgunun en önemli maddesi ise dolgu ve kolajen üretimi özelliği taşıyan hyaluronik asittir. Uygulama alanları iki kaş arası, alın bölgesi, kaşlar, dudak ve dudak çevresi, burun kenarları, eller, dekolte, şakaklar ve yüzdeki derin çukurlardır.
Organik İplikle Ameliyatsız Cilt Germe Uygulaması (Örümcek Ağı Estetiği)
Son yıllarda geliştirilen ve Avrupa'da sıkça kullanılan yeni bir cilt germe (lifting), canlandırma ve form kazandırma yöntemidir. İnsan dokusuna uyumlu olan, özel üretilen iplerin ince bir iğne yardımı ile cilt altına yerleştirilmesine dayanan bir uygulamadır. Ayrıca bu yöntemin cilt kalitesini arttırdığı ve bir anlamda hücre yenilenmesi etkisi de gösterdiği tespit edilmiştir. Kadın-erkek tüm hastalarda güvenle uygulanabilir. Tüm vücutta kullanılabilen, uygulandığı bölgede hızlı bir toparlanma etkisi gösteren, lokal anestezi altında uygulanan ve hasta sosyal hayatından uzaklaştırmadan tedavi olanağı sunan bir yöntemdir. Organik ipliklerin vücutta birçok uygulama alanı bulunmaktadır. Yüzde; özellikle yanak, kaş ve göz kapağı sarkmasında, alın germede, bozulmuş çene çizgisinin düzeltilmesinde, dudak çevresinde oluşan form kayıplarında, alt göz kapağı çevresindeki kırışıklıklarda, kaş kaldırmada, gıdının belirgin hale geldiği durumlarda ve boyun germede kullanılabilir. Vücutta ise sarkmış kol altları, bacak içleri ve karın bölgesindeki cildi sağlamlaştırmak ve sıkılaştırmak için kullanılır.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.