Yenimahalle’de Mesleğe İlk Adım

Yenimahalle’de Mesleğe İlk Adım

Yenimahalle Belediyesi tarafından 14 ayrı kurs merkezi ve 100'e yakın branşta eğitim veren Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), Yenimahalleli vatandaşları...

Yenimahalle Belediyesi tarafından 14 ayrı kurs merkezi ve 100'e yakın branşta eğitim veren Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), Yenimahalleli vatandaşları meslek sahibi yapıyor.

Beş yıldır Batıkent Meydan AVM ve Karşıyaka Kurs Merkezleri'nde uzman hocalar gözetiminde "Saça geçici, kalıcı şekil verme ve boyama teknikleri" kursu alan vatandaşlar, aldıkları eğitim sayesinde kuaförlük mesleğinin inceliklerini öğreniyor.

Eğitim alan kursiyerlere işi en ayrıntılı detaylarıyla anlattıklarını ve uygulama yaptırdıklarını belirten kurs öğretmeni Volkan Aspir, "Kuaförlük yapmak isteyen bir vatandaşımız, normalde bir kuaföre gidip işi öğrenmek istese ne hemen uygulamaya geçebilir, nede işi hemen öğrenebilir. Biz kursiyerlerimize bir kuaförde 3 yılda öğrenebileceğini 9 ayda öğretiyoruz. Toplamda 600 saat eğitim veriyoruz. Burada mesleğe ilk adım atılmış oluyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika alıyor. Bu da kursiyerimizin kolaylıkla bir kuaförde çalışabilmesi demektir" dedi.

"Kendi kuaförümü açacağım"

Böyle bir kursun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kursiyer Dilek Doğan (34) ise kendi kuaförü açacağını belirtti.

Doğan, "Öncelikle bizlere böyle bir imkan sunduğu için Yenimahalle Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Ben ev hanımıyım ve şu anda kendi kuaförümü açmayı düşünüyorum. Bu mesleği yapmak istiyordum. Hayalim gerçekleşti. Zaten yeteneğim vardı, bu mesleğe hevesliydim. Bu kursta da yeteneğimi geliştirme fırsatı buldum" diye konuştu.

Yenimahalle’de Mesleğe İlk Adım

Yenimahalle’de Mesleğe İlk Adım

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.