Yenimahalle’ye Kanada Koruluğu

Yenimahalle’ye Kanada Koruluğu

Yenimahalle Belediyesi, Kanada Büyükelçiliği ve TEMA Vakfı iş birliğinde Yenimahalle'de ağaçlar toprakla buluştu.

Yenimahalle Belediyesi, Kanada Büyükelçiliği ve TEMA Vakfı iş birliğinde Yenimahalle'de ağaçlar toprakla buluştu. Kanada'nın kuruluşunun 150. yılı anısına Turgut Özal Mahallesi'nde 3 bin metrekare alan üzerinde 150 adet mavi selvi ağacı düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu.

Her yıl 5 Haziran'da Birleşmiş Milletler önderliğinde uluslararası bir gün olarak kutlanan Dünya Çevre Günü etkinliklerine bu yıl Kanada ev sahipliği yapıyor. Kanada tarafından doğal çevrenin önemine dikkat çekilerek yapılan kutlamalar çerçevesinde Yenimahalle Belediyesi de Kanada Büyükelçiliği'ne yıl dönümü jesti yaptı. Kanada'nın kuruluşunun 150. yılı anısına Turgut Özal Mahallesi'nde 3 bin metrekare alan üzerinde 150 adet mavi selvi ağacı düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu.

Ağaçların hep beraber şenlik havasında dikildiği alanda Yenimahalle'nin her geçen gün daha da yeşillendiğini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Dünya barışı için silaha verilen para doğaya verilmelidir. Ancak bu şekilde tüm insanlarımız mutlu olacaktır. Mutlu ve sağlıklı nesiller için doğaya sahip çıkalım"dedi.

Doğal çevreyi korumak ve yaşatmak adına hepimize görevler düştüğünü hatırlatan Kanada Büyükelçisi Chris Cooter da "Bu yıl ki temamız insanların doğayla buluşması. Dünyadaki her bir vatandaş kendi doğal çevresini keşfetmelidir. İnsanlarımız sağlıklı bir ekosistem, temiz hava ve suyun yararlarını anlamalı ve bu konuda teşvik edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Cooter ,Yaşar'a katkılarından dolayı teşekkür ederek, 150. yıl anısına şilt verdi. Yaşar da günün anısına Cooter'a YENİMEK kursiyerlerinin yaptığı bir ebru eseri hediye etti.

Öte yandan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Kanada Büyükelçisi Cooter, elçilik yetkilileri, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Suna Sezer, TEMA Vakfı yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yenimahalle’ye Kanada Koruluğu

Yenimahalle’ye Kanada Koruluğu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.