Yeşilçam’ın Unutulmaz Yıldızı Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Unutulmaz Yıldızı Murat Soydan Hayatını Kaybetti

Türk sinemasının efsane isimlerinden Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefat haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu. Soydan, “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Murat Soydan Kimdir?

Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Soydan, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde okurken İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi Bölümü’nü de tamamladı. 1966 yılında Perde mecmuasının açtığı yarışmayı kazanarak sinema dünyasına adım attı.

Sinema Kariyeri

Soydan, sinema hayatına 1966 yılında Nejat Saydam’ın çektiği “Kolsuz Kahraman” adlı filmle başladı. Bu filmde Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı gibi ünlü isimlerle birlikte rol aldı. 1970’li yılların jön oyuncularından olan Murat Soydan, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi yıldızlarla birçok filmde başrol oynadı. Toplamda 221 filmde rol alan Soydan, “Zulüm” filmindeki performansıyla 1972 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı  .

Kişisel Hayat

Murat Soydan, iki evlilik yaptı. İlk evliliğinden bir çocuğu olan Soydan, ikinci evliliğini Uğur Gül ile yaptı ve Ali ve Mehveş adlarında iki çocuğu daha oldu. Eşi Uğurgül Soydan, “Çok değerli 43 yıllık eşim Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan’ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun” dedi.

Taziye Mesajları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Sinemamızın değerli ismi Murat Soydan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sinemasına yaptığı katkılar ve canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda daima yaşayacak Soydan’a, Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Murat Soydan’ın cenazesi, 13 Haziran Perşembe günü öğle namazından sonra Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Camii’nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.