Yığılca Muncurlu Köyü
Muncurlu Köyü Haberleri, Merkez Muncurlu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Muncurlu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Düzce Köyleri Arasında Yer Alan Muncurlu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.
Merkez Muncurlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Muncurlu köyü son dakika gelişmeleri, Muncurlu köyüne özgü yemekler, Merkez Muncurlu köyünün tarihi, Muncurlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Muncurlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Muncurlu, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Muncurlu Köyü Resimleri ve Muncurlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Merkez Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Merkez Düzce Arası Kaç Km? Merkez Hava Durumu? Düzce Köyleri ve Merkez Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Düzceli iseniz Düzce Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Düzceli Ünlüler arasında Merkez Muncurlu Köyünde doğan biri var mı? Merkez Doğumlu Ünlüler Kimler?
Muncurlu, Düzce ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Konuralp M.Ö. 74 yılına kadar Bilecik, Bolu, Kocaeli ve Sakarya şehirlerini kaplayan bir alanda hakimiyet süren BITHYNIA Devleti'nin önemli şehirlerinden birisiydi ve adıda 'Prusias Pros Hypios (Melen Kenarındaki Prusias)'dı. Daha sonra Roma hakimiyetine girdi. Roma devrinde şehir Latin kültürünün tesiri altında kaldı, adı da ' Prusias ad Hypium' olarak değişti. 395'te Roma İmparatorluğu ikiye bölününce şehir Doğu Roma İmparatorluğu'nun sınırları içinde kaldı. 1300 lü yıllarda Orhan Gazi'nin komutanlarından Konur Alp Konuralp'i fetheder. İpek yolu Melen köprüsünden geçen yol üskübüye, oradan Bakraz,Muncurlu,Üçköprü,Darıyerinden geçerek Bolu'ya gidiyordu. Köye ilk gelenler Söğütten gelen yörük Türkleridir.Aynı aileler Nalbantoğlu,Bakraz Üçköprü,Darıyeri Yörükler köylerine de yerleşmişlerdir.Yıl 1300 ler.
1878-1878 yıllarında osmanlı rus harbinden sonra çerkesler,gürcüler gelmiştir. Cumhuriyetten sonra birkaç kürt ailesi(Haymana kürtleri) köye gelmiş.Daha sonra köyü terk etmişler. Daha sonraları Giresunlular gelmiş.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıvardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.