Yıldızeli Bakırcıoğlu Köyü
Bakırcıoğlu Köyü haberleri, Yıldızeli Bakırcıoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bakırcıoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Bakırcıoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Yıldızeli Bakırcıoğlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bakırcıoğlu Köyü son dakika gelişmeleri, Bakırcıoğlu Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Bakırcıoğlu Köyü nün tarihi, Bakırcıoğlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bakırcıoğlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Bakırcıoğlu Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bakırcıoğlu Köyü Resimleri ve Bakırcıoğlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Bakırcıoğlu Köyü Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?
BAKIRCIOĞLU KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Bakırcıoğlu, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün kuruluş tarihi tam olarak bilinmemektedir. Köyün ilk ismi Delikkaya olup bu ismini de köy yakınında bulunan İninağızı mevkisindeki kayalardan almıştır. İlçenin iki Delikkaya köyü olunca köyün ismi köyün kurucu ailesi olan Bakırcıoğlulları'nın ismini alarak Bakırcıoğlu olarak değiştirilmiştir.Köyde iki adet mezra bulunmaktadır. Köy yakınında Uyuz Çermiği denilen yerde sıcak su çıkmaktadır. Buradan çıkan suların mantar ve kaşıntı hastalıklarına iyi geldiği söylenir.
Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Halk Sivas'ın yerlisi olup Sivas ve çevrelerinde görülen kına geceleri ve halayları kullanırlar. (Abdurrahman ve Sivas halayı gibi) ayrıca kadınlar sinsin denilen türkü söyleyerek oynarlar. Düğünlerde kız evi ve erkek evi ayrıdır. Köyün kendi yöresine göre, hingel, herle çorbası, madımak gibi yöresel yemekler yapılmaktadır.
Sivas iline 37, Yıldızeli ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Çevre köylere yakın olduğu için köy arazisi azdır.Sulama imkanları sınırlıdır.Genellikle tarım ve hayvancılık yapılır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi 2007 yılında hizmete açılmıştır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.