Yıldızeli Ilıca Köyü
Ilıca Köyü haberleri, Yıldızeli Ilıca köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ilıca köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Ilıca köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.
Yıldızeli Ilıca Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıca Köyü son dakika gelişmeleri, Ilıca Köyü ne özgü yemekler, Yıldızeli Ilıca Köyü nün tarihi, Ilıca Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıca Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ilıca Köyü , Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıca Köyü Resimleri ve Ilıca Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Yıldızeli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Yıldızeli Sivas Arası Kaç Km? Yıldızeli Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Yıldızeli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Yıldızeli Ilıca Köyü Köyünde doğan biri var mı? Yıldızeli Doğumlu Ünlüler Kimler?
ILICA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Ilıca, Sivas ilinin Yıldızeli ilçesine bağlı bir köydür.
Kuzey Kafkasya'da Ruslarla yapılan uzun savaşların sonucunda Çerkesler savaşı kaybetmiş ve Osmanlı topraklarına zorla sürgün edilmiştir. Sürgün edilen bu Çerkes boylarından biri de Kabardeylerdir. Anadoludaki Çerkesler yerleştikleri yerlere isim verirken, oraya ilk yerleşen sülalenin ismini kullanmıştır. Ilıcaya'da ilk yerleşen Çerkeslerin Kabardey boyundan Haupsu ailesidir. Köye de bu nedenle Haups Hable (Hable:mahalle) denilmiştir. Fakat köyün resmi adı Ilıca'dır. Köyden çıkan ve şifalı olan ılık sudan dolayı köyün adı Ilıca konmuştur.
Ilıca köyünde Kuzey Kafkas kültürü devam ettirilmektedir. Yerel ana dil olarak Adige(Çerkes) lerin Kabardey lehçesi konuşulmaktadır. Xabze adı verilen Çerkes gelenek ve görenekleri yaşatılmaktadır. Ayrıca Çerkes yemek kültürü ve sofra adabı devam ettirilmekte; psihalive, şipsbaste, velibah, lokum vs. Çerkes yemekleri halen yapılmaktadır. Ayrıca Çerkes düğünleri de yapılmakta, mızıka ve akordion eşliğinde, Kafkas figürleri yapılarak Çerkes düğünleri yapılagelmektedir.
Sivas iline 57 km, Yıldızeli ilçesine 11 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.