Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri, bu...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına katıldı.

Kamu Teknoloji Platformu tarafından Ankara-Congressium Kongre Merkezinde geniş bir katılım ile gerçekleştirilen konferansta, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Parisa Göker, sergi alanında açtıkları stantla akıllı şehirler konseptine uygun poster ve projeler sundular. Bu yıl "Akıllı Şehir: 360" konsepti ile düzenlenen konferansta; ulaşım, sağlık, enerji, nesnelerin interneti, tarım, akıllı binalar gibi birçok konu işlendi.

Konferansa katılan kamu kurumları politikalarını, belediyeler başarılı örneklerini, özel sektör temsilcileri de yeni çözümlerini sunma fırsatı yakaladılar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Aslan ve diğer davetli konuşmacıların açılış konuşması ile başlayan ve iki farklı oturumla devam eden konferansa Rio de Jenerio Belediye Başkanı Eduardo Paes ve Milano Belediyesi'nden Akıllı Şehir Uzmanı Piero Pelizzaro'nun yanı sıra valilikler, şehir ve büyükşehir belediyeleri, kamu kurumları, kalkınma ajansları, ilçe belediyeleri ve teknokentler katılım sağladı.

Konferansa katılan tek üniversite olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, sergi alanında açılan stantta Prof. Dr. Bülent Yılmaz'ın "Akıllı Şehirler İçin Çöp Konteyneri II" posteri ile "PET-pres" ve "Akıllı Çöp Konteyneri" projeleriyle yer aldı. Ayrıca İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Parisa Göker tarafından poster olarak "Case studies in the Planting of Structure Surfaces; Vertical and Roof Gardens" başlıklı bildiri sunuldu. Teknoloji, şehir planlama şirketleri, inşaat sektörü, alt yapı sağlayıcılar ve ulaşım sektörü temsilcilerinin katıldığı konferansta Üniversitemizin standına belediyeler ile yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösterdi.

Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, 2013 yılında Bilecik Belediyesinin desteğiyle başladığı çöp konteyneri projesinin gelişmiş versiyonu olan çöp konteynerinin, güneşten elde ettiği enerjiyle içindeki çöpün nemini ortadan kaldırdığını, bu sayede taşımacılık, enerji ve işçilik gibi giderlerden önemli ölçüde tasarruf edildiğini söyledi. Yılmaz "PET-pres" projesiyle ilgili olarak, "Pet atıkları yüzde 100 geri kazanılabilmesi nedeniyle önem teşkil ediyor. Ülkemizde her yıl 125 bin ton pet üretilirken bunun 60 bin tonu geri kazanılıyor ve geri kalanı doğaya karışıyor. Ülkemizin bundan yıllık tahmini zararı 70 Milyon dolar civarında. Geliştirdiğim "PET-pres" ile pet şişelerin hacmini güneş enerjisiyle yüzde 80 oranında azaltıyorum. Bu şekilde toplama verimini artıracak bir sistem tasarladım. Yurtdışında benzer ürünler var ama biz bu ürünümüzde güneş enerjisini kullanıyoruz ve 10'da 1 oranında daha ucuza mal ediyoruz" dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.