Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü

Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü

Mersin'de, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü dolayısıyla, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesi...

Mersin'de, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü dolayısıyla, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Hakları Çocuk Komitesi ile Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonunca kurulan stantta, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması yapılarak toplumda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Etkinlik kapsamında Forum AVM önünde vatandaşlara Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Ruhşen Ayşen Ayılgan, Hatice Süreyya Er ve Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyelerince, uyarı içerikli karton simitler ve broşürler dağıtıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da standı ziyaret ederek görevlilere başarı diledi.

Burada konuşan Mersin İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, 12 Haziran'ın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde çocuk işçiliği ile mücadele günü olarak kabul edildiğini hatırlattı. Çocuk işçiliğinin önlenmesinde ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Sarı, "Uluslararası sözleşmeler, anayasamız ve yasalarımızca çocuk kabul edilme yaşı 0-18 yaş arası çocuklardır. Büyük çoğunluğu göçle gelen ilimizde, geçtiğimiz yıllarda sokakta çalışan çocuklar sorunu çözülmüşken, Suriye'den gelen çöp ve tarım sektöründe çalışan çocuklar sorunu ortaya çıkmıştır. Özellikle sokakta çalışan, dilenen, çöp toplayan çocuklar sorununun çözümü içinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı çocuk koruma mobil ekibi oluşturulmuştur. Mobil ekip çalışmaları ve son yıllarda bakanlığımızın yürüttüğü politikalar sayesinde sokakta çalışan çocuk sayısı büyük oranda azalmıştır. Bu azalmada ekonomik yoksulluk nedeniyle çocuklarını çalıştırmak zorunda kalan ailelerin bakanlığımızca sosyal destek sağlanması, kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesinin de büyük rolü vardır" dedi.

Çocuk işçiliğinin, sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli bir insan hakları ve çocuk hakları sorunu olduğunu vurgulayan Sarı, "Dünyada tahminlere göre 250 milyon kadar çocuk, yeterli eğitim, sağlık, özgürlük haklarından yoksun yaşamakta ve çocuk işçiliği sorununu yaşamaya devam etmektedir. Ülkemizde ise bakanlığımızın yürüttüğü çocuk işçiliği ile mücadele çalışmalarında önemli sonuçlar alınmıştır. Bu sonuçlardan en önemlisi çocuk haklarının anayasamızda yer almasıdır "diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.