Erbakan Ölüm Yıl Dönümünde Osmancık’ta Anıldı
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesinin organize ettiği programla Osmancık'ta anıldı.
Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesinin organize ettiği programla Osmancık'ta anıldı. Programa konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Aşgın katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi Başkanı Kazım Sekili, "Bütün dünyanın savunan adam diye tanıdığı, devlet adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek amacıyla bu programı düzenledik. Hocamızın anlaşılmasına bir nebze katkı sunabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz. "diye konuştu.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın hayatını anlatarak konuşmasına başlayan Halil İbrahim Aşgın, hocanın hayatından kesitler sundu. Merhum Erbakan hocanın Üniversite yıllarında okuldaki talebelerin namaz kılmaları için mescit açılması konusunda büyük gayret gösterdiğini anlatan Aşkın, açılan mescitte hem namaz kılmışlar hem de ilmi ve dini sohbetler yapmışlardır ifadelerini kullandı.
Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt yakması konusunda araştırmalar yaparak rapor veren ve bu arada da doçentlik tezini hazırlayan Erbakan'ın, dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden bu tezi Alman ilim çevrelerinde büyük yankı uyandırdığını belirten Halil İbrahim Aşgın, " Necmettin Erbakan tezinin mecmualarda neşredilmesi üzerine o tarihte Almanya'nın en büyük motor fabrikası olan ve dünyada motorun ilk üretildiği Deutz Motor Fabrikalarının Genel Müdürü Prof. Dr. Flatz tarafından Leopard tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildiğini söyledi.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, 1960 yılında Ankara'da yapılan Sanayi Kongresi'nde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunduğunu hatırlatan Aşkın, " Sunumda yeni hedeflerinin otomobillerin Türkiye'de yapılması fikrini ortaya atmıştır. O dönem yönetimde olan askerler tarafından revaç bulan bu fikir üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde "Devrim Otomobili" adıyla ilk yerli otomobil imal edilmiştir. Askeri yönetim Gümüş Motor Fabrikasını gezmiş büyük bir ilgi ve heyecan duymuştur. Bunun üzerine Erbakan, 200'e yakın general ve üst rütbeli subaya Milli Savunma Bakanlığı konferans salonunda bir sanayi konferansı vermiştir." dedi.
Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı, eski Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve çok sayıda davetlinin dinleyici olarak katıldığı konferansta Halil İbrahim Aşkın, Necmettin Erbakan'ın 9İ+1S kuralı hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden etkinlik, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a yapılan dua ile sona erdi.
İHA
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.