EURO 2024’te Kullanılacak 4 Farklı Sistem

EURO 2024’te Kullanılacak 4 Farklı Sistem

EURO 2024’te maçların daha adil ve doğru kararlarla yönetilmesi için dört farklı teknoloji kullanılacak.

    1.    VAR (Video Yardımcı Hakem) Sistemi: VAR, AVAR ve üç video operatörü ile yönetilecek ve kritik anları detaylı şekilde inceleyecek.
    2.    Bağlantılı Top Teknolojisi: “Fussballliebe” adlı top, anlık veri gönderimi ile ofsayt pozisyonları ve elle oynama durumlarını daha hızlı tespit edecek. Bu teknoloji, topun her hareketini izleyerek hakemlere bilgi sunacak ve karar süreçlerine katkıda bulunacak.
    3.    Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi: Özel kameralar aracılığıyla oyuncuların pozisyonlarını takip ederek hızlı ve doğru ofsayt kararları alınmasını sağlayacak.
    4.    Gol Çizgisi Teknolojisi: Kale çizgisindeki topun durumunu anında tespit ederek gol olup olmadığını kesinleştirecek.

Bu teknolojiler, turnuvanın hakemler için daha şeffaf ve oyuncular için daha adil geçmesini amaçlıyor. Turnuvada ayrıca hakemler, önemli kararları takım kaptanlarına açıklayarak daha şeffaf bir yönetim tarzı benimseyecekler.

EURO 2024, Almanya’nın 10 farklı şehrinde 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplamda 24 takım mücadele edecek.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.