“Geliştirme Ödeneği İdari Personele De Verilmelidir”
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, üniversitelerde geliştirme ödeneğinin idari personele de verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Akademik personele ödenen geliştirme ödeneğine idari personel de dahil edilerek, eşitsizlik...
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, üniversitelerde geliştirme ödeneğinin idari personele de verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Akademik personele ödenen geliştirme ödeneğine idari personel de dahil edilerek, eşitsizlik ortadan kaldırılmalıdır” dedi.
Muammer Karaman, İş yeri Temsilcileri Eğitim ve İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantının başı Karaman,“Mücadelemizde 30 yılı geride bıraktık. Bu zaman zarfında hak ve özgürlükler konusunda önemli çalışmalara imza attık. Yeri geldi sahada mücadelemizi sürdürdük, yeri geldi masada kararlı duruşumuzdan taviz vermedik, her zaman emeğin yanında olduk”dedi. Üniversite akademik ve idari personelin mali ve sosyal hakları için çalıştıklarını ve mevcut sorunların çözümünün akademik verimliliği artırmada büyük önem taşıdığını vurgulayan Karaman,“Üniversitelerde geliştirme ödeneğinin sadece öğretim elemanlarına ödenmesi, idari personelle akademik personelin mali haklarında eşitsizlikler doğurmaktadır. Eğer yüksek öğretimde hedeflenen seviyelere ulaşılmasını istiyorsak idari personelin mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı ve eşitsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Üniversitelerdeki idari personelin atama ve yer değiştirme süreçlerindeki belirsizlikler ortadan kaldırılmalı ve belli bir takvim doğrultusunda merkezi olarak gerçekleştirilmelidir. Toplu sözleşme masasında karara bağladığımız bu konu bir an önce hayata geçirilmelidir.”dedi.
50/d kapsamındaki araştırma görevlileri iş güvencesine kavuşturulmalıdır
Karaman, 50/d kapsamındaki araştırma görevlilerinin sorunlarına da değinerek, “Eğitim-Bir-Sen olarak, uzun zamandır kamuda sözleşmeliliğe karşı mücadele veriyoruz. Kamuda çok farklı istihdam modelleri uygulanmaya başladı. Bunlardan biri de 50/d kapsamında istihdam edilen ve doktoraları bittikten sonra işsiz kalan araştırma görevlileridir. 50/d kadrosunun neden olduğu belirsizlik ivedilikle giderilmeli, araştırma görevlileri en verimli zamanlarında akademiye kazandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.