Göle Sürügüden Köyü
Sürügüden Köyü haberleri, Göle Sürügüden Köy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sürügüden köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ardahan Köyleri Arasında yer alan Sürügüden Köyünde vefat edenler köyün eski adı ve dahası haberimizde.
Göle Sürügüden köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sürügüden köyü son dakika gelişmeleri, Sürügüden köyüne özgü yemekler, Göle Sürügüden köyünün tarihi, Sürügüden köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sürügüden köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sürügüden , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sürügüden Köyü Resimleri ve Sürügüden köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Göle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Göle Ardahan Arası Kaç Km? Göle Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Göle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Sürügüden Köyünde doğan biri var mı? Göle Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sürügüden , Ardahan ilinin Göle ilçesine bağlı bir köydür.
Ardahan iline 34 km, Göle ilçesine 14 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sürügüden Köyü (eski adıyla ´´XEVE´´ )Ardahan Yolu üzerinde, Sarme Köprüsünün karşısından 1 km uzakta Göle´nin güzel yesil ovasında, 5 köyden biridir. Göle ye 8 Km Ardahana ise uzaklığı 35 Km dir.
Köyün Agilfelek daginin eteginde ve önünde Göle ovasi olduğundan Göle Allah Ekber dagina ve cevre Köyler görünür ve muhtesem bir görüntü oluşur. Ovada Köyün çok geniş narpuzları ve merası vardır. Etrafi yem yesil tarlalarla kaplı ve önünden Kura nehrinin bir Kolu gecmektedir.
Köyün Yaylası Uzungüney ve Salgüney dağları arasındadır. Yayla´nin yakınında Kadimezar denilen bölgesindeki Barajda cesitli Kus türleri görebilirsiniz. Sürügüden Köyünde büyük göc olmuştur ve 450 hane olan Köyde suan 50 - 60 Hane ancak vardır. Bu sayı yazları artar. Nedeni ise ilk olarak İstanbul´daki Köylüler Köye gelip çayırlarını biçer.
Baska bir nedeni ise Karadenizden Köyümüze gelen ariciların, Ilkbahar ve Yazda bol olan Cicek cesitilerinden faydalanmaları.
Köy Halki ise daha çok Büyük bas Hayvancilikve Kümes Hayvanciligi, Kaz ve Hindi, ile ugrasir. Mandira olarak Kasar Peynir üretiliyor. Köyde tarihi bir Cami bulunmaktaydı. 1893'te köyün kurucusu olan Hacı Baba tarafından yaptırılmıştır ve Mimarisi belli değildir. 2002 yılında Ramazan ayında yangina yenik düstü. Köy Dernegi ve Köy Halkinin yardımlarıyla 2003 yılında yaklaşık 100 milyar TL bagisdan sonra aynı temel üzerine yeniden inşa edildi.
Dernek 90´li yıllarda İstanbulun Sultançiftligi semtinde kurulmuştur ve suan kendine ait 2 katli bir yerde hizmet vermekte.Köyde, ilköğretim okulu vardır . Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köyün tam merkezin de Hacı Baba tarafından yaptırılmış ve şu anda özgün mimarisini koruyan Hacı Baba Camii mevcuttur.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.